0-0 i toppmötet på Giuseppe Meazza

Helgen första Big Game är avklarat och njaee…det vart inte riktigt den match och lördagsunderhållning som många av oss hade hoppats på. 0-0 och en matchbild som var lite così così, sådär alltså. Roma hade övertaget och förde spelet under stora delar av matchen medan Inter kom upp i farligast lägen. Man kan sammanfatta det hela med att: det passningsspel som Roma hade fram till sista tredjedelen saknade Inter, och det vassa (men ineffektiva) spel Inter hade den sista tredjedelen saknade Roma. Då det inte blev några mål eller skapades alltför farliga chanser som är värda att notera så kommer här istället en lite annorlunda form av ”matchrapport”.

Vi kör nämligen matchens…

– ???: Luis Enrique väljer att starta med Perrotta som högerback och Taddei som vänsterback. ???. Två spelare som aldrig tidigare testat på dessa positioner när det kommer till tävlingsmatcher (jag är till och med osäker på att de någonsin spelat en match på dessa positioner.) Bye bye tre poäng tänkte nog många romanisti med denna snudd på skämtsamma startelva (de riktiga ytterbackarna Heinze och Cassetti satt ju på bänken.)

– Väder: Regn och rusk under hela första halvlek vilket fick Zanettis så annars fina, ordentliga frisyr totalt kvaddad. Tack o lov avtog regnet och Zanettis frilla var åter på plats.

– Slips: Luis Enrique hade äntligen fått på sig slips för första gången och Gasperini körde vidare på sin halva-blå-halva-svart-slips och den var ärligt talat verkligen ingen höjdare. 1-0 till Roma.

– Fuling: Lucio som skickar en halvt medvetslös Stekelenburg till sjukhus genom en spark på tinningen. Aj, aj, aj.

– Frisyr: Osvaldo går från att ha en ful Zlatan-tofs i senaste matchen till att idag infinna sig i en liten bulle på huvudet samt ett tjockt, svart hårband. Jösses, vad är det här? Vad väntar härnäst? Rasta, fiskbensflätor, Pippi Långstrump? Klipp dig människa!

– Look-a-like: Mexes-Kjaer. Mittbackar, blondies, tatueringar. Likheten är slående.

– ???????????????????????????????????????????????????: 0-0 på hemmaplan och krisande Inter är i ett behov av ett mål. Vad gör geniet Gasperini? Jo, det fenomenala bytet Forlan ut – Muntari in. Ja, ni läste rätt…Muntari IN och stackars stackars den givna landslagsforwarden Pazzini fick sitta kvar på den kalla bänken.

– Slöa: Romas forwardstrio i slutet av matchen Borriello-Totti-Osvaldo var inte direkt den piggaste trion man har sett.

– Uppoffring: Sneijder drar på en riktig rökare och De Rossi hoppar fram någon meter framför honom för att täcka skottet. Tyvärr träffar bollen på ett väldigt känsligt ställe och smärtan är total.

– Surgubbe: Moratti såg allt annat än nöjd ut uppe på läktaren efter Gasperinis byten.

– Interspelare: Zarate som gjorde mycket på egen hand då han hoppade in istället för Milito.

– Romaspelare: Det finns tre spelare jag vill lyfta fram i det romerska lägret.
1. De Rossi som gör en av sina bästa matcher på väldigt länge. Fortsätter han såhär resten av säsongen kommer han bli väldigt viktig för Roma.
2.Simon Kjaer som gör sin debut i Roma borta mot Inter och jag ställer mig frågorna: vart fanns nerverna? Vart fanns nervositeten? Det kändes som Kjaer hade spelat i Roma hur länge som helst för vilken debut! Han gjorde bryningar, uppspel och räddade till och med en boll på mållinjen. Perfekt debut för 22-åringen som redan känns given i startelvan. (dock måste han lära sig att inte klackrensa bort bollen i eget straffområde).
3. Fabio Borini var en frisk fläkt ute på högerkanten vilket behövdes i Roma när dagens andra två forwards, Totti och Osvaldo, inte direkt är några sprinters.

– Kommentar1: ”Har domaren glömt sin klocka eller har han fått en ny av Moratti?” /Robert Perlskog då övertiden skulle vara på fyra minuter men klockan nu tickade upp mot 95:30 spelade minuter.

– Kommentar2: ”Men dom kan väl inte byta in den där gamla gubben????” /Min mamma som tror att det är någon 60-årig gubbe (som står bredvid Lobont) från ledarstaben som ska in istället för Stekelenburg, avdelning: noll koll.

– Tippare: Jag som tippade på kryss!

– Fråga: Vilket lag mår bäst av det här resultatet?

1 Comment

  1. Rubriken kanske borde ändras till ”bottenmötet”…

Leave a Comment