Spanien vs Syd Korea 4-1

Spanien-Sydkorea 4-1
1-0 Fernando Torres (12) , 1-1 Kom Do-Heon (46) 2-1 Xabi Alonso (52), 3-1 Santi Cazorla (56), 4-1 Negredo (79)

Pepe Reina (Iker Casillas), Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Sergio Ramos (Dominguez), Monreal, Santi Cazorla (Adrían), Xabi Alonso (Bruno), Beñat, David Silva, Fernando Torres (Negredo) och Juan Mata (Soldado).

K.jin-Hyeon, P.Joo-ho, C Yung-Hyong, L. Jung-Soo, C.Hyo-Jin, Yeom Ki-Hun(K. Bo-Kyung), Koo Ja-Choel (K.Jae-Sung), Kim Do Heon (O.Beom-Seok), Nam. Tea-Hee(k. Chi-Woo), J. Dong-Won (L.Dong-Gook), Son Heung-Min (P. Hyun-Beom)

Spanien fortsätter att visa bred på det lag man har. Igår fortsatte uppladdning inför EM med ytterligare en vinst. Man saknar fortfarande många ordinare spelare då Barcelona och Athletic Bilbao spelarna fortfarande är på semester. Men det spelade ingen som helst roll igår, Spanien hade matchen i sina händer och Syd Korea hade inte mycket att sätta till. Syd Koreanerna kom iväg på en del kontringar annars var det Spanien som höll i det mesta, passade runt och anföll. Men de hade ett bra försvar som läste av spelet bra och var kompakta. Om jag inte såg helt fel tror jag att statistiken visade på boll innehav på 69% för Spanien.

Det tog Spanien tolv minuter att hitta målet. Beñat satte en högboll in i straffområdet där både Fernando Torres och Sergio Ramos stod och Fernando Torres kunde nicka in den. Men Sydkorea skulle kontra strax innan halvtid. Någon i det Spanska försvaret skulle rensa en boll, den fastnade på Kim Do-Heon som drog till ett skott och Pepe Reina kunde inte göra så mycket. Men det skulle bara ta sex minuter, i den 52 match minuten för att vara exakt innan Spanien tog ledningen igen. En Koreansk försvarare använde händerna för att blockera Monreals skott och det blev straff. Xabi Alonso satte den kyligt i den vänstra hörnet. Kvällens absolut snyggaste mål kom i den 56 minuten genom Santi Cazorla. Spanien fick en frispark strax utanför straffområdet, muren hoppade upp och Santi Cazorla drog ett lågt skott. 4-1 kom i den 79 minuten efter att Roberto Soldado hittat en omarkerad Negredo på vänstersidan. Han satte en öppnande passning och allt Negredo behövde göra var att sätta foten till.

Sedan Vincente del bosque släppte namnen på de spelare han tagit ut till EM har många rasat över att han valde att stå över Roberto Soldado, som denna säsong varit enormt bra och gjorde 27 mål för sitt Valencia, men han valde däremot att ta med Fernando Torres som haft stora problem med formen ett bra tag nu. Men igår kom kontringen från Fernando Torres. Han spelade i ca 60 minuter och visade under den tiden upp saker som påminde om hans tidigare år, inte minst sommaren 2008. Han var pigg och rörlig och det såg riktigt bra ut. Efter matchen sa Del Bosque att Fernando Torres var euforisk efter sin insats igår. Det som återstår att se är ifall detta var början på Fernando Torres väg tillbaka till världstoppen eller bara en tillfällighet.

Ett annat positivt besked igår kväll var att Raul Albiol som för andra matchen på rad får spela 90 minuter faktiskt gjorde bra ifrån sig, han spelade bra matchen igenom utan kanske en eller två sekvenser som man kan diskutera. Men för att vara en spelare som i praktiken inte spelat denna säsong gjorde han en mer än godkänd insats. Den i backlinjen som var besvikelse var Alvaro Arbeloa. Han har spelat fantastiskt bra hela säsongen i Real Madrid men igår var inte hans dag, han hade problem med inläggen och de få farligheter som kom från Syd Korea kom från hans sida.

Idag lämnar det Spanska laget Österrike och åker tillbaka till Spanien, de spelare som inte blev uttagna lämnar laget idag och någon gång under de kommande dagarna ansluter de spelare som just nu är på semester.

/Sara Khatmi

Leave a Comment