17-årig debutant sänkte BP

På måndagskvällen tog Malmö FF emot Brommapojkarna hemma på Swedbank Stadion – med en 17-årig debutant i startelvan. Det var i Agon Mehmetis frånvaro som Alexander Nilsson fick chansen från start, och han tackade för förtroendet och presenterade sig redan efter fem minuter.

Alexander Nilsson knäade in bollen efter ett mindre lyckat ingripande av BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt efter en Malmö-hörna.
– Det var en hörna som dök ner framför mig, sedan var det bara att trycka dit den, säger Alexander Nilsson till Canal Plus.

Men det var inte allt. 19 minuter in i den andra halvleken rycker 17-åringen loss och placerar in 2-0 till skåningarna.
– Bollen studsade över försvararen och jag kom en mot en med målvakten och lägger bollen vid första stolpen, sade Nilsson.

Malmö förde i stort sett hela matchen, men mot slutminuterna blev det otroligt hektiskt och spännande. Det började i den 90:e minuten då Pablo Piñones Arce blev utvisad efter att ha armbågat Rick Kruys i en hård närkamp.
– Det var ingen utvisning, nummer tio i Malmö (Kruys) sade till domaren ”ge honom inte rött kort”, men ändå gjorde han det, säger Guidetti efter matchen till Canal Plus.

Men det skulle jämna ut sig till Brommapojkarnas fördel. Först drog en annan tonåring till, nämligen 18-årige John Guidetti, som fick en otroligt fin vristträff på bollen som forcerade upp i krysset. När sedan Guidetti är på väg mot BP:s planhalva, kastar Wilton Figueiredo bollen på honom och får sitt andra gula kort.

Matchen slutar 2-1 till Malmös fördel, som därmed håller den allsvenska spänningen vid liv inför höstsäsongen. Malmö ligger nu fem poäng bakom Helsingborg och fem poäng före Örebro. Brommapojkarna behåller sin sjunde plats.

John Guidetti gjorde sin sista match för Brommapojkarna och återvänder nu till Manchester City.
– Jag tackar Brommapojkarna för att de gett mig den här stora chansen att spela a-lagsfotboll. Alla ska veta att Brommapojkarna är en fantastisk klubb, säger Guidetti till Canal Plus.

Leave a Comment