West Brom tar en stabil seger

West Bromwich tog på måndagskvällen emot Southampton för att avsluta den 10onde omgången. En match där bortalaget jagade sina första bortapoäng och mycket talade för att West Brom skulle ta tre tämligen enkla poäng. West Brom startade med följande lag. Foster; Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell; Yacob, Mulumbu; Odemwingie, Gera, Dorrans; Long. Som vanligt så var det Olsson från start och Rosenberg på bänken. Bortalaget startade såhär. Gazzaniga, Clyne, Fonte, Yoshida, Fox, Schneiderlin, S. Davis, Lallana, Ramírez, Lambert, Rodriguez

Synd med svenska ögon att Rosenberg inte fick starta, en match som han kanske borde fått chansen i med tanke på West Broms form och dagens motstånd. Matchens första chans kommer efter 20 minuters spel då Peter Odemwingie får bollen på högerkanten. Odemwingie bryter in i banan och avlossar skott med vänstern vid straffområdslinjen men får felträff. Dock blir det istället en perfekt passning till Zoltan Gera som borde få bollen på mål men styrningen blir inte alls bra och går över mål. Southamptons första målchans kom efter halvtimman spelad när bollen lyfts in i mitten av straffområdet från högerkanten men Lamberts nick går rakt i famnen på Foster. Direkt efter så kontrar hemmalaget genom Odemwingie men avslutet går precis utanför stolpen. 35 minuter in i matchen så skulle kvällens första mål komma. Mulumbu får bollen på högerkanten och spelar till Odemwingie som har placerat sig strax utanför straffområdet. Avslutet kommer och det är tredje gången gillt för Odemwingie vars skott dock touchar på Yoshida och ställer målvakten som inte hinner med att rädda bollen. Precis när klockan tickar upp på 45 så kommer första halvleks sista chans. Det är återigen en kontring som det händer saker på och Shane Long sätter fart mot mål. Long kommer precis före sin försvarare i straffområdet men när han försöker lyfta in bollen över målvakten så får han inte riktigt bra träff och målvakten kan rädda. Bollen hamnar dock hos Odemwingie som testar skott men bollen tar på en Southamptonförsvarare och ut till en resultatlös hörna.

Andra halvlek han knappt börja innan bortalaget skulle vara ytterst nära att kvittera. McAuley i West Brom försvaret ska nicka undan en boll men lyckas pricka Ramirez i huvudet och Lambert frispelas mitt i straffområdet. Skottet träffar dock kryssribban och ställningen var fortfarande 1-0. Istället för 1-1 så blev det 2-0 efter en timmas spel. Ridgwell skickar upp en lång fin boll på vänsterkanten till en tämligen ensam Long som får ta in och titta upp. I straffområdet så finns två spelare varav en är Odemwingie som kommer i en perfekt löpning och kan mycket vackert nicka in 2-0 för hemmalaget. Mycket snyggt mål. Andra halvlek var tämligen händelsefattig och nästa noterbara målchans kom till hemmalaget i den 77 minuten. Det var två inhoppare som låg bakom det. Romelu Lukaku fick en boll att jobba med i straffområdet men kom för långt ifrån den för att avsluta så han petade den åt sidan, vänder om och skickar in den mot bortre där Chris Brunt drar till på volley men skottet strax utanför bortre stolpen. Och fortsatt ett litet hopp för bortalaget. Lallana får en sista möjlighet för gästerna men får inte iväg ett riktigt bra avslut utan att Foster kan rädda och håller nollan ikväll.

Tre goa poäng för West Brom som fortsätter att imponera i denna säsongsöppning. Man ligger nu på femteplats och ser ut att bli riktigt intressanta att följa denna säsong. Desto tyngre går det för Southampton som fortsätter att sätta sig i bottenträsket och tränarposten för Nigel Adkins kan vara i fara nu.

Leave a Comment