Dynamo Kiev – PSG 0-2

Detta blev en match där Dynamo Kiev hade mest boll men PSG var bäst organiserade och mest effektiva. En match där Lavezzi fick göra sina första mål och Zlatan fortsatte att leverera assists.

Den första halvleken innehöll några riktigt bra chanser plus ett mål så en riktigt underhållande start blev det. Dynamo Kiev spelade riktigt bra i första halvlek och hade några riktigt farliga lägen som de inte kunde förvalta. Miguel Veloso hade en riktigt bra frispark som smet precis utanför vänster stolpe. Matchens inledning var väldigt svängig men desto längre halvleken fortgick desto mer började Kiev få upp sitt självförtroende och började att hålla boll bra och skapade därefter några bra möjligheter. PSG hade vassa omställningar vilket skulle bli ett vinnande recept då i matchminut 45 tar PSG’s Ezequiel Lavezzi fart från mittlinjen och driver några meter spelar ut bollen till höger till Zlatan som sedan sätter en fenomenal passning framför Lavezzi som tar emot bollen precis utanför straffområdet och i fart springer in i straffområdet och från den högra delen av straffområdet chippar in bollen elegant i bortre delen av målet. Ett fantastiskt anfall från ett PSG som inte riktigt levererade i första halvlek.

Andra halvlek inleds med lite böljande spel fram och tillbaka. Just defensivt spelar de båda lagen bra. Efter cirka 10 minuter spelade utav den andra halvleken så slarvar Dynamo Kievs mittback Evgeniy Khacheridi gör en riktig tavla och dräller med bollen och PSG’s Blaise Matuidi är snabb och snappar upp bollen i offensivt straffområde och går mot målvakten och sedan spelar bollen snett bak till Ezequiel Lavezzi som enkelt rullar in 2-0. Det är nu Dynamo måste trycka på vilket de i och för sig gör men PSG spelar riktigt bra försvarsspel samtidigt som Dynamo inte riktigt har den där kvalitén som behövs för att kunna vända ett sådant underläge mot ett lag som PSG.

Allt som allt gör PSG en bra match, speciellt defensivt. Dynamo får komma igen och försöka att spela ett tydligare anfallsspel.

// Anton Ericsson

Leave a Comment