AIK förnedrat av Örgryte

På ett kylslaget Valhalla IP så ställdes Örgryte mot allsvenska AIK i den andra matchen i gruppspelet av Svenska Cupen. På förhand var naturligtvis AIK mycket höga favoriter trots att de förlorade mot den allsvenska nykomlingen Halmstad. Örgryte lyckades däremot att vinna med 2-1 mot Syrianska trots en mindre lyckad insats.

Örgryte inledde matchen mot AIK på absolut bästa sätt när de kunde sätta 1-0 genom Oscar Wallén efter bara några minuter efter en retur från AIK:s målvakt. Målet gav ÖIS mycket energi och AIK hade svårt att skapa några målchanser. Ju längre halvleken gick så började gästerna från Solna ändå ta över mer och mer av matchen, samtidigt som det började lukta kvittering lång väg. När det återstår mindre än tio minuter av halvleken har AIK ett litet grepp om matchen, men då kommer också 2-0 för ÖIS, som även kan gå till halvtidsvila med det resultatet.

Inför den andra halvleken så pratade många om att AIK måste få ett tidigt mål för att kunna vända det här, men efter cirka tio minuter var det istället Örgryte som gjorde 3-0 och skrällen kändes allt närmare. Senare kom även 4-0 för ÖIS och de tillresta AIK-supportrarna var nog ordentligt besvikna då. De fick visserligen ett tröstmål när Quaison reducerade direkt efter Örgrytes senaste mål, men så mycket närmare kom de inte. Istället lyckades AIK få Celso Borges utvisad efter två gula kort. ÖIS höll undan bra och var dessutom nära att utöka ledningen, men slutresultatet blev ändå 4-1 för Örgryte som nu har ett mycket bra läge att vinna gruppen. AIK däremot har ingen chans att gå vidare, efter att ha förlorat mot två lag som de förväntas vinna mot. Efter slutsignalen var även Ivan Turina och en ledare från AIK och förklarade sig för de tillresta supportrarna som var mycket upprörda efter utklassningen av laget från Superettan. Resultatet var absolut rättvist och man kunde lätt tro att det var AIK som låg i Superettan istället för Örgryte

För Örgrytes del så väntar en bortamatch mot Halmstad nästa söndag och ÖIS har då avgörandet helt i egna händer. AIK ställs däremot mot Syrianska i den sista omgången i gruppspelet.

 

Örgryte IS – AIK 4-1 (2-0)

Målskyttar:
1-0 Oscar Wallén (4’)
2-0 Emil Karlsson (36’)
3-0 David Leinar (56’)
4-0 Oscar Wallén (71’)
4-1 Robert Quaison (72’)

Leave a Comment