AIK och Elfsborg vann. Fokus, domarmissarna i Borås och missen i Norrköping

Elfsborg-IFK Göteborg 3-2: Hett, tufft, målrikt och domarskandaler den hr matchen hade allt och lite till! Ett nästintill fullsatt Borås arena fick se en match innehållande allt som biljetten var värd. Hemmalaget Elfsborg inledde bäst och tog ledningen redan efter 1 minut och 17 sekunder då  IFK Göteborgs ytterback Hjörtur Valgardsson slarvade bort bollen till en huggande Ishizaki som spelade bollen till Lasse Nilsson som placerade bollen högt i bortre otagbart för Göteborgs målvakt Isak Dahlin. Repliken kom i den 38:e minuten då Sebastian Eriksson snyggt fintade sig förbi Daniel Mobaeck och placerade in bollen under Ante Covic vid första stolpen, kvitterat 1-1 och det stod sig till paus. Den andra halvleken inledde på ett brutalt sätt då Elfsborgs mittback Andreas Augustsson satte en riktigt ful armbåge i Hjalmar Bjarnasons ansikte, domare Jonas Eriksson missade den. I den 68:e minuten avancerade Anders Svensson in från högerkanten och sköt ett skott med vänstern via en Göteborgs back ben i mål. I den 86:e minuten kom så kvitteringen, efter att Tobias Hysén skarvat bak ett inlägg som Jakob Johansson nickar i mål. I den 90:e minuten kom Göteborgs stora chans att avgöra matchen då Joel Allansson kom helt fri med målvakten Ante Covic efter fina Göteborgs kombinationer  men missade, eller Covic räddade snarare. I den 92:a minuten kom så avgörandet då Andreas Augustsson vann en nickduell och bollen letade sig fram till David Elm som tog med sig bollen med handen(det var en tydlig hands!) och placerade in bollen till 3-2. I den 94:e minuten kom så Blåvitts sista chans då Covic lämnade retur på ett skott utanför Hannes Stiller dök på returen och precis i ögonblicket han ska nicka får han en spark i ansiktet av en Elfsborgs försvarare, nicken tar i ribban ingen straff och matchen blåses av. Vild glädje bland Elfsborg spelarna som nu är tre poäng bakom Helsingborg medan IFK Göteborg är förbannade på domare Eriksson och har vilda protester. Inte bara att Blåvitt fick domaren emot sig utan den duktige mittfältaren Sebastian Eriksson slet av främre korsbandet i vänsterknät och är borta hela säsongen.

IFK Norrköping-AIK 0-1:

Toppen mot botten på Parken i Norrköping och nästan 11000 på läktaren det var upplagt för en riktig fotbollsfest i Peking. AIK spelade utan Teteh Bangura denna match men det behövdes inte. För i den 38:e minuten så slog den ”bättre” Bangura ett inlägg som 19 åriga Karikari skarvade in i mål. I den andra halvleken slår AIKs Niklas Backman en bra frispark som Abbas Hassan lämnar retur på, en retur som Karikari kommer först på men han blir så dragen i tröjan av Anders Wikström  att han inte riktigt hinner fram, ingen åtgärd från domare Martin Hansson trots att det var en solklar straff. En stund senare får Mohammed Bangura ett guldläge att punktera matchen men nicken går utanför, ett dåligt avslut av den som oftast fantastiska Bangura. Norrköping blev ganska uddlösa i den andra halvleken fick Gunnar Heidar Thorvaldsson ett gyllene läge att kvittera då han fick en nickpass men han kom lite under bollen och han nickade över. Det var det farligaste som Norrköping skapade i den andra halvleken, AIK fick en chans till då bollen studsade till Bangura på en hörna men han sköt utanför. Det blev inte lättare för Norrköping då Bobby Friberg Da Cruz fick sitt andra gula kort på två minuter(87 och 89), seger för AIK som nu ligger på en tredjeplats 10 poäng bakom Helsingborg, Norrköping är kvar på kvalplats.

Efter matchen la belgiska Clubb Brugge ett bud på AIKs Mohammed Bangura på ca 25 miljoner kronor, ett bud som AIK förkastat eftersom de värderar sin gunstling till runt 35-40 miljoner kronor. AIK verkar få behålla en Bangura säsongen ut.

Leave a Comment