Al-Fahim, I´m ten-times richer then Abramovich

Al-Fahim har gått ut med att hans Abu Dhabi United Group (ADUG) , har som seriös målsättning att få full kontroll över city och ta det bästa spelarna i världen till Manchester Stadium. Silly Season har långt ifrån varit en rolig resa, men när något som detta inträffar måste man jubla av glädje.

Om ni inte vet något om Al-Fahim, googla honom på en gång. Du kommer snart inse att han pissar på Roman Abramovich pengar för han är på riktigt 10 gånger rikare än honom. Enligt källor till Fotbollsoraklet.se har Al-Fahim en lista med 18 spelare som han vill ha till klubben. Igår hade city bjudit på spelar från hela världen, för ett total belopp på över 4 miljarder svenska kronor (€300M).

Till The Guardian säger Al-Fahim att han ska ta City till toppen och han har redan ett nytt “target” – Christano Ronaldo. För att bevisa att man kommer bli världens bästa klubb lag ska Al-Fahim bevisa det genom att lägga ett bud på Ronaldo som troligen inte ens United har råd att säga nej till.

Följande sa Al-Fahim till media:

”Ronaldo has said he wants to play for the biggest club in the world, so we will see in January if he is serious. Real Madrid were estimating his value at $160 million (roughly £90m) but for a player like that, to actually get him, will cost a lot more; I would think $240 million (£135m). But why not? We are going to be the biggest club in the world, bigger than both Real Madrid and Manchester United.”

Så han erbjuder att betala 2 MILJARDER för Ronaldo. Han är ju schöööööön!!! Sagan slutar inte dät utan han har även siktet inställt på Cesc Fabregas och Fernando Torres. Igår var troligen en historisk dag för City fansen så man också bjöd på David Villa och Dimitar Berbatov. Seriöst, jag älskar killen redan!!

Salam aleikum

/DUTTY P

2 Comments

 1. Karim

  Kul att City nu får riktiga verktyg att etablera sig bland de bästa i England och i Europa.

  Frågan jag ställer mig dock är om det inte kommer bli nödvändigt att införa ett slags lönetaks system för varje lag. Ett lönetak som påminner om den de använder i NBA.

  För vid sådana här klubb köp blir det alltmer tydligt att ”fotbollssamhället” lider långsiktigt. Småklubbar blir ännu mindre och storklubbarna ännu större.

  Vill vi fotbollsfan verkligen ha det så??

 2. DUTTY P

  Hej Karim,

  Håller med dig, det är kul med en uppstickare som City i detta fall.
  Men situationen är ohållbar. Dessa spelar köp, nya arenor..etc är ett pris som i slutändan vi som fans kommer få betala i form av Pay per View matcher, dyrare biljetter, supporter prylar osv.

  Flera andra har också varit inne på samma linje som dig Karim. Ett tak så som i NBA och även NHL.
  Trots att fotbollen omsätter mer än både NBA och NHL tillsammans så borde ngt göras – helt klart!
  Detta kommer inte ske från klubbarnas sida eller UEFA. Detta måste komma frn spelar facken samt fansen som måste säga ifrån. Det var så det hela startade i NHL.
  Vad tror du själv?
  Återkom gärna..

  SALUTE

  /DUTTY P

Leave a Comment