Alexander Gerndt – Bort från landslaget

Igår dömde Helsingborgs tingsrätt Alexander Gerndt till villkorlig dom samt böter för misshandel av sin fru – nu ska landslaget inleda diskussioner om han får vara med i landslaget under tiden han avtjänar sitt straff.

Att landslaget ens funderar över att låta Gerndt komma tillbaka är för mig svårt att förstå. En spelare, oavsett divsion och betydelse för laget, ska stängas av under tiden han avtjänar ett straff. Förbundet kan snacka hur mycket som helst om att de tar avstånd från det som har hänt. Men det som betyder något för alla runt om kring är – han ska stängas av från landslaget under tiden han avtjänar ett straff. Man ska inte ha några kvinnomisshandlare i ett landslag. Han är en idol för många ungdomar och detta ger helt fel signaler.

FC Utrecht, Svenska Fotbollsförbundet och inte ens Hamrén har uttalat sig om Gerndt-fallet. Det tycker jag är dåligt. Stå för era åsikter.

Lars-Åke Lagrell säger:
– Personligen tycker jag inte att vi ska ge honom ett extra straff. Vi ska hjälpa honom i stället, säger han.

Han ska avtjäna sitt straff som vem som helst och under den tiden tycker jag inte han ska ha någon rätt till att spela fotboll. Misshandel och fotboll hör inte ihop. Det klingar inte rätt när vi gång på gång gör kampanjer emot våld. Men nu tycks det plötsligt vara okej, endast för att det är en känd fotbollsspelare vi har att göra med. Särbehandling, det är det värsta jag vet.

På Sportbladet.se tycker 76 procent av de drygt 30 000 som röstat att en dömd spelare inte ska få spela i landslaget under straffperioden. Gerndt ska med andra ord inte få ingå i EM-truppen i sommar, enligt sportbladets läsare.

 

 

1 Comment

  1. Delar din uppfattning. Oavsett om det är villkorlig dom eller ovillkorlig så MÅSTE regeln vara att en spelare inte får representera landslaget under strafftiden. Vem ska annars bedöma från fall till fall? Är det ett värre brott att som tex en fortfarande aktiv spelare i IFK Göteborg bli insyltad i skattebrott – som han egentligen inte hade någon insyn i – än att misshandla sin hustru? Särskilt som det svenska rättssystemet domineras av män som dömer män för övergrepp på kvinnor.

Leave a Comment