Allegri sitter osäkert

Milans tränare Allegri sitter osäkert. Enligt italienska medier har det kommit uppgifter om att Zlatan och Allegri hamnat i nytt bråk. Dessutom är Milans ägare Silvio Berlusconi inte nöjd med Allegris arbete. Berlusconi har tidigare gått ut i media och ifrågasatt Allegri.

Allegri har under säsongen haft extremt oflyt med alla skador, även i Champions League har Milan haft otur med lottning då de först lottades mot Arsenal och senare mot de regerande Champions League-mästarna Barcelona. Så egentligen kan man inte ifrågasätta Allegri, jag tycker att han har gjort ett väldigt bra jobb med tanke på alla skador och problem laget haft.

Egentligen har inte Milan spelarmaterialet för att komma längre i Champions League. Vi har en mittback av världsklass och en anfallare som öser in mål, men när dessa spelare försvinner då klarar inte resterande spelare av att gå in och göra jobbet. Om vi ska gå längre i Champions League måste Galliani och Berlusconi satsa på klubben, man måste satsa på rätta spelare. Inte värva in Muntari eller Maxi Lopez. Det är två medelmåttiga spelare som kanske inte kostar så mycket. Men tillsammans blir de båda spelarna ganska dyra. Varför satsade man inte pengarna på en BRA spelare? En spelare som kan gå in och göra skillnad i en match, en spelare som kan avgöra matcher.

Muntari har visat hur dålig han är. Han började lite halvbra och såg ut att bli en nyttig spelare men sen gick det åt skogen. Han har inte presterat och har gjort flera idiotgrejer. Det sägs även att han lirade i Inter-benskydd i senaste matchen, hur tänker han där?

Värvningen av Maxi Lopez kan jag förstå. Vi behövde en anfallare och Maxi Lopez var tydligen bästa alternativ. Med facit i hand var det kanske ingen jättebra värvning då han inte gjort speciellt mycket mål och varit skadad mycket.

Det gäller att värva spelare som har sin utveckling och bästa tid framför sig och inte värva spelare som kostar mycket och som redan haft sin karriär. Ett exempel är Mark Van Bommel. Van Bommel har i och för sig varit väldigt viktig för Milan. Men när värvningen gjordes var den inte speciellt omtyckt. Först nu i efterhand kan man väl se något positivt i den.

Milan måste värva spelare som Nocerino. En spelare som Nocerino kostar inte speciellt mycket, han kräver inte så mycket i lön och han presterar på plan.

När man ska värva en stjärna ska man värva en spelare som är i den rätta åldern 26-28 år. När en spelare är runt 30 år kan man inte satsa på den som man kan om man värvar den tidigare.

Jag hoppas verkligen att Allegri får sitta kvar efter säsongen. Han måste få en ärlig chans och jag ser att han har något på gång, bara han får rätt spelare att jobba med.

 

 

Leave a Comment