Allsvenska resultat: Elfsborg lamslogs av nykomlingen

AIK – Syrianska FC  0-0

IFK Göteborg – Brommapojkarna  2-0
1-0 (27’) Philip Haglund
2-0 (64’) Daniel Moberg Karlsson

Kalmar FF – BK Häcken  0-0

Halmstads BK – IF Elfsborg  1-1
0-1 (42’) James Keene
1-1 (44’) Stefan Selakovic (straff)

 

Idag var en mycket speciell dag för alla AIK:s fans, eftersom det var premiärmatchen på Friends Arena. Med över 40 000 personer på läktaren och en fantastisk stämning så var det upplagt för en riktig fotbollsfest. Dock blev det inte så, utan Syrianska kunde faktiskt stå emot och få med sig 0-0 från matchen. Tror nog att AIK:s fans och spelare var extremt besvikna när deras fest kom av sig lite.

IFK Göteborg bygger vidare på sin starka defensiv och spelade ännu en match i Allsvenskan utan att släppa in något mål. Dock är kanske Brommapojkarna inte det absolut bästa motståndet, men IFK:s försvar satte effektivt stopp för motståndarnas offensiva spel.

Guldkandidaterna IF Elfsborg har inte börjat säsongen bra. Förlust i premiären och nu ett oavgjort resultat mot nykomlingarna Halmstad. Det är de här matcherna boråsarna ska vinna om de ska utmana om guldet, så det gäller att de kommer igång och börjar vinna snart.

Slutligen så hade vi även en match mellan två lag som förväntas hamna på den övre mitten av tabellen; Kalmar och Häcken. Även här blev det en 0-0-match och efter förra årets fina säsong av Häcken så undrar nog många vad det är som de håller på med nu.

Leave a Comment