Allsvenskan dag 1

BK Häcken-IFK Göteborg 0-3 (0-2)

0-1: Jakob Johansson, 21 minuten
0-2: Mattias Bjärsmyr, 40 minuten
0-3: Sam Larsson, 64 minuten

Helsingborg IF-Djurgården IF 3-0 (3-0)

1-0: Mattias Lindström, 4 minuten
2-0: David Accam, 31 minuten
3-0: David Accam, 33 minuten

Syrianska-Kalmar 0-3 (0-1)

0-1: Måns Söderkvist, 14 minuten
0-2: Mats Goberg Solheim, 64 minuten
0-3: Jonathan McDonald, 90 minuten

Analys:

Det här blev en premiär dag där resultatet i samtliga matcher blir 3-0 vilket gör att vi har tre lag i toppen som delar första platsen på samma poäng, målskillnad och antalet gjorda mål (Göteborg, Helsingborg och Kalmar) och tre lag som delar sista platsen på det samma (Häcken, Djurgården och Syrianska).
Dem som imponerade mest på mig idag var IFK Göteborg som gick ut och spelade en mycket rak och enkel fotboll och slår Häcken med det. Efter förra säsongens misslyckande verkar Micke Stahre ha pratat mycket om att hellre välja det enkla spelet och ha högre chans att lyckas än att välja det svåra och misslyckas samt att få ett rakare spel för att på så sätt ställa om snabbare. På andra sidan i den matchen stod ett Häcken som jag måste säga blev dagens negativa överaskning man blev alldeles för plottriga i passningsspelet och hade svårt att hitta tempo i det vilket gjorde att Göteborg hela tiden kunde hina ner och försvara sig. Från den här matchen kan vi lära oss att KISS-metoden (Keep It Simple Stupid) även verkar fungera inom fotboll.
Dagens lirare måste bli David Accam i Helsingborg som själv gjorde två mål och låg i stort sett bakam också det tredje. Med sin snabbhet och teknik löpte han sönder Djurgården i första halvlek. Det ska bli riktigt spännande att se vaden här snabbe ghananen som kom till klubben i somras efter att ha tagit upp Östersund till Superettan förra säsongen kan uträtta i årets Allsvenska.

 

 

 

Leave a Comment