Analys HIF – AIK

Startelvor:

HIF
Daniel Andersson – Erik Wahlstedt, Hannu Patronen, Markus Nilsson, A. Tamboura – Christoffer Andersson Marcus Lantz, Andreas Landgren, Isaac Chansa (84´) – René Makondele (89´), Henrik Larsson

Byten: Fredrik Svanbäck 84´, Rasmus Jönsson 89´

AIK
Daniel Örlund – Patrik Bojent, Nils-Eric Johansson, Per Karlsson (84`), Pierre Bengtsson – Kenny Pavey (60´), Dulee Johnson, Jorge Ortiz, Jorge Anchen – Ivan Obolo, Miran Burgic (65´)
Byten: Daniel Tjernström 60´, Daniel Mendes 65´, Walid Atta 84´

Matchen
P e t e r Fröjdfeldt. Varför gör du alltid sådana kanonmatcher internationellt, medan du här hemma knappt duger åt korpen. Något överdrivet kan tyckas men ibland känns det så. Vet inte om den mannen har något speciellt emot svartgult. Men jag har svårt att minnas några matcher där han varit bra, inte ens då han har dömt oss till seger.

Idag var han verkligen inte bra. Jag syftar givetvis på det bortdömda målet som gjorde att vi tappade i alla fall en poäng på Olympia. Jag anser att det var korrekt släppt, Mendes slutade springa och var då inte längre med i sekvensen, sen när Daniel Andersson får snespark så kör Obolo en snygg lobb som reducerade i 2-2 trodde alla? Även domare Fröjdfeldt, till han fick skakiga ben eller vad de nu berodde på och dömde bort målet efter att ha konfererat med den assisterande domaren.

För att övergå till själva matchen.

AIK börja klart starkast, större delen av den första halvleken ägde vi. Vi tog sedermera ledningen, ganska tidigt efter ett fräckt mål från Burgic. Man började då få förhoppningar om att detta skulle bli en väldigt trevlig kväll. Med tanke på det spel vi hade under hela första halvlek. Vi skapade rätt mycket. Inte alltid att det blev konkreta avslut. Men uppspelen fanns där. Vi jobbade på bra i djupled och lyckades komma in bakom Helsingborgs backlinje några gånger.

HIF: s enda riktigt bra avslut i första kom från René Makondele som från högerkanten kunnat ge Helsingborg 1-1 redan i den första halvleken

Om den första tillhörde AIK, så gjorde den andra halvleken inte det. Helsingborg spelade upp sig mer och mer och hade spelet större delen av andra halvlek. Tyckte aldrig att AIK kom riktigt in i matchen igen efter paus. Och när vi senare fick det bortdömda målet kändes det som att musten gick ur oss.

Om Fröjdfelt gjorde omgångens domartappe? Så gjorde Henrik Larsson omgångens mål. 2-1 målet var riktigt fint. Jorge Ortiz tappade bollen väldigt enkelt vid mittplan. Något som Marcus Lantz uppfatta fort och passade senare Larsson som fräckt loppa över Örlund in i mål. Riktigt vackert!

Jag skrev i ”inför matchen” att vi skulle ha en bra bänk i denna match. Vart var den? Varför, varför byter man in Tjerna i ett underläge? Varför inte plocka in Rubarth i det läget? För att kunna få upp ett bra spel, framförallt ute på kanterna. Tycker inte att något av de två första bytena var speciellt bra. Sen att Waild Atta fick komma in berodde ju på att Per Karlsson skada sig och fick utgå pga. det.

Nu har vi sju jobbiga poäng upp till Kalmar. Känns som bra läge att få ett dubbelmöte mot Ljungskile. Man kan väl hoppas att man kan skriva att vi endast har 1 pinne upp till serie ettan, vem det nu är efter dessa två omgångar.

/Black at heart

Leave a Comment