Analys Kalmar-AIK

Ajajajaj. Nu är det kört, eller? Så nära men ändå inte. Att tappa en ledning på Fredrikskans känns inget vidare. Vi hade verkligen behövt den här segern för att kunna hänga med i toppen.

Nu får vi en måstematch med extra stora bokstäver här näst, när Elfsborg kommer på besök på sköna Råsunda.En match man inte längtar till allt för mycket. Mer ångestladdat om man ska va ärlig.

AIK
Niklas Bergh- Patrik Bojent 75, Nils Eric Johansson, Markus Jonsson, Per Karlsson- Kenny Pavey Jorge Ortiz, Bojan Djordjic 75, Ivan Obolo – Saihou Jagne 80, Daniel Mendes

Byten
Kevin Walker 75, Jorge Anchen 75 , Miran Burgic 80

Kalmar
Petter Wastå – Arthur Sorin, Marcus Lindberg (81), Patrik Rosengren, Mikael Eklund – Rasmus Elm, Henrik Rydström, Viktor Elm – Patrik Ingelsten, David Elm (18), Stefan Larsson (80).

Byten
11 Abiola Dauda (18), 12 Daniel Lopes Silva Sobralense (80), 3 Joachim Lantz (81), 20

Matchen
AIK sattes omedelbart efter starsignal under press, man han knappt sätta sig med colan i tv-soffan innan resultattavla visade 1-0. Vänsterbacken Patrik Bojent hade då vänt inåt i planen och rensade bollen rakt i bröstet på Rasmus Elm. Elm som kunde bryt in i AIK: s straffområde och jobba fram bollen, förbi en utrusande Nicklas Bergh â�� till brodern David som stötte in bollen i mål precis framför Per Karlsson.

Inte bara det. Pavey fick sin tredje varning, och är därmed borta mod Elfsborg.

Lite senare, i den 6 minuten kom Daniel Mendes på högerkanten och fick iväg ett perfekt inlägg mot den bortre, vänstra stolpen där Jagne kom, som forcerade in kvitteringen och samtidigt, äntligen fick göra sitt första allsvenska mål. Men det skulle komma mer av den varan från Jagne ganska snart.

I den 15e minuten kom 1-2. Efter att Kenny Pavey slog upp bollen mot offensiv planhalva och Iván Obolo nickskarvade vidare över Kalmars backlinje. Den snabbe Jagne rundade stillastående mittbacken Marcus Lindberg och nådde bollen. Skottet gick in i den vänstra burgaveln och AIK hade vänt 0-1 till 2-1 på bortaplan mot serieledarna!

Matchen började väga. Dock lite åt AIK:s fördel. Vi kontrollerade spelet och drog sakta men säkert ner på tempot för att försöka locka upp dom rödvita. Men så kom kallduschen, 2-2. Efter att Ingelsten omarkerat fick slå in bollen efter förarbeta av den inbytte Dauda. Så vi fick gå in i vila med 2-2, surt.

Andra halvlek kom igång. Glad att man satt hemma i soffan, för vädret nere i Kalmar var inget man vill stoltsera med i turitskataloger. 3-2 kom i den 53 minuten, från en viss Elm, Rasmus i förnamn.

Rikard Norling försökte med tre byten sista kvarten, in med Walker, Burgic och Anchén, men det gav ingen riktig effekt. Närmast kvittering var det vid en hörna då en hemmaspelare sånär höll på att höfta in bollen i eget mål, men bollen smet precis utanför.

Förlusten mot Kalmar svider väldigt mycket. Speciellt som att AIK tappar en ledning och att Kalmar inte alls va det Kalmar vi är vana vid.