Analys Ljungskile – AIK

Startelvor

AIK: N. Bergh – M. Jonsson, P. Karlsson, N. Johansson, P. Bengtsson (46`) – K. Pavey, J. Anchén (63), D. Johnson (78´) , D. Tjernström – M. Burgič, I. Obolo

Byten: P. Bojent 46`,B. Djordjic 63´, S Jagne 78´

Ljungskile: M. Slawuta – D. Smylie (73´), M. Senften, R. Jansson, R. Johansson (60´) – D. Vitas, A. Augustsson, A. Kitic, N. Löfgren (85) – P. Kondoponi, E. Tabe

Byten: D. Åkervall 60´, Cedomir Zarkovic 73`, J. Wålemark 85`

Matchen
Ja, vad tusan säger man? Jag ska inte ta åt mig någon heder, men jag hade verkligen det här på känn. Men lyckades minimera mina tankar till en inledning i min ”inför analys”

Även om vi förlora matchen i den 91:a minuten, är det ingen bortförklaring. Visst vi hade kunnat släppa in en boll då. Men det skulle ju då skrivas till en vinst till 1-3,4 inte 2-1!

AIK inledde matchen svagt. Det var Ljungskile som började bra, med en rad vassa avslut redan i den första kvarten. AIK började så småningom med det härliga skönliret?! Långbollar, från egen backlinje för att på så vis komma förbi hemmalagets press. Vid ett av dessa försök kom faktiskt bollen fram via en skarv från Obolo till en helt fri Burgic som fick ett bra läge, vilket dock inte reducerade i ett ledningsmål. Men AIK kom in mer och mer i matchen och tog över spelet efter den svaga starten. Efter en rad fina försök kom så äntligen ledningsmålet. Efter ett fint förarbete från Pavey kunde Anchén dra in bollen på volley. Då började man ju få förhoppningar om att detta skulle lösa sig. Att man skulle kunna somna med ett snett smile i alla fall.

Men som sagt hur andra halvlek slutade vet vi ju. Idag kändes inte någon lagdel bra. Det kan det omöjligt vara efter en 2-1 förlust mot jumbon. Men är det någon lagdel som ska ta på sig det lilla extra, är det försvarslinjen enligt mig. Vår så starke Per Karlsson var inte sig själv idag, många misstag bäddade för chanser till Starke Arvids pojkar.

Sen kan man ju ifrågasätta Dulee, ska man starta med honom? Han har väl redan flyttat i tankarna. Hur mycket ger han i en sån här match? Inte mycket bevisligen.

Längst fram var Ivan Obolo som vanligt bra. Jag tycker han skapade mycket, däremot hade väl Miran det lite jobbigare idag. Att göra många mål en sån här match är inte alltid helt lätt. Nästan så att dom startar med målvakt plus 10 försvarare. För att allt efter att matchen rullar på bygga upp spelet.

Nu Måste vi bara vinna hemma på måndag. Vi sitter riktigt illa till nu, hela 10 poäng upp till Kalmar.

Segertåget har åkt på en rejäl urspårning. Nu gäller det att Norling och Novakovic börjar gnugga geniknölarna. Vi måste vända det här nu om det ska bli något guld.

/Black at heart

Leave a Comment