Argentina – Uruguay 1-1 – Carlos Tevez syndabock

Nica

Vid midnatt så skulle Argentina gå öga mot öga mot Uruguay i kvartsfinalen. Argentinas förbundskapten Batista, valde att starta med samma elva som slog Costa Rica med 3-0. Med Gonzalo Higuain, Sergio Kun Aguero och framförallt Lionel Messi i startelvan så var tanken att Argentina skulle slå Uruguay och avancera till semifinal. När matchen började så var det Argentina som pressade, precis som vi anat så skulle Uruguay vara mer tillbakadragna och köra på kontringar. Redan efter tre minuter så fick Uruguays Perez ett gult kort. Tre minuter senare så skulle han bli målskytt. Diego Forlán slog frisparken och där var Caceres och nickade bollen, som sökte målet men där var Perez och petade in den. 0-1 stod det redan efter 6 minuter till Uruguay! Då visste vi att det skulle bli en riktig bra match. Argentina fortsatte med att köra sitt spel och vi fick se lite av den gode Messi. Han spelade riktigt bra, men nästan varje gång han fick bollen så blev han fälld.

Argentina gjorde sedan det efterlängtade målet, Gonzalo Higuain gjorde mål igen! Messis passning var i absolut världsklass! Argentina var med i spelet igen, på riktigt. Och nu tänkte man, Hur ska Uruguay klara av detta? I den 39;e minuten så fick Perez sitt andra gula kort. Pressad med elva man, nu skulle man kämpa med tio.

Tidigt i den andra halvleken så blev Mascherano utvisad då han fick sitt andra gula. I den andra halvleken så gjordes inga mål, trots Argentinas och Uruguays stora möjligheter på tilläggstiden.

Från förlängning till straffar – Trots förhoppningarna på Argentina så gick dem ut. Carlos Tevéz missade sin straff och då klargjorde Caceres att Uruguay avancerat vidare till semifinalen.

Matchens flopp:  Sergio Kun Aguero.

Matchens räddning: Musleras räddning med benet på slutet. Fantastisk räddning!

Matchens spelare: Skulle kunna säga hela Uruguays startelva (förutom Perez) Men väljer Muslera, Vilken hjälte!