Armin Samandi vs Christopher Kviborg

I dag har jag intervjuat Christopher Kviborg, som är producent på Canal + och krönikör på Fotbollskanalen.se. Jag har också intervjuat Armin Samandi, som är skribent för Barcelona på Svenskafans. Här nedan kan ni läsa intervjun.

1) Vad tycker du om Malágas trupp, kan dem nå upp till samma nivå som FC Barcelona och Real Madrid?

Kviborg: Inte en chans. Varje fall inte denna säsong, klart att deras trupp ser spännande ut och visst – det kan räcka till en topp 6-placering. Men det finns saker alla pengar i hela världen inte kan köpa och det är mystik och historik, som det i förlängningen innebär att spela för Real Madrid eller Barcelona.

Armin: Det är så roligt att ett lag i Liga BBVA väljer att satsa hårt. Inte för att det är troligt att de konkurrerar om en ligatitel som Barça eller Madrid gör, men för att jag tycker att lagen under ”de två stora” behöver bli både bättre och starkare och framför allt jämnare. Málaga har alla möjligheter att bli ett topp 5-lag om de väljer att fortsätta såhär med en tränare som Manuel Pellegrini vid rodret ser det bara positivt ut. Roligt för ligan också att spelare som Ruud van Nistelrooy (återigen), Jérémy Toulalan och Joris Mathijsen väljer att komma till Spanien och spela.

2) Vi leker med tanken att detta är Sommaren år 2012, Vart hamnade Malága?

Kviborg: 5:a, bakom Villarreal, Valencia, Barca och Real Madrid. Vilket naturligtvis är kanonsäsong för ett nysatsande Málaga.

Armin: Jag har lärt mig att inte förutse resultat på förhand men om vi ska tippa så tror jag att Málaga precis hamnade på en sjätteplats för spel i Europa League säsongen 2012/2013.

3) Nuri Sahin kommer spela för Real Madrid den kommande säsongen, fågel eller fisk?

Kviborg: Fågel. Sahin har redan bevisat i Bundesliga att han är en stjärna och jag tror han kommer må mycket gott i ett Mourinho-styrt Real Madrid, precis som i fallet Özil.

Armin: Pådrivare, motor, passningsgeni, dribblingskung, spelförståelse som om det var han som uppfann FIFA på PS3. Real Madrid har gjort en värvning i särklass, en spelare som just nu är påväg att nå sin topp i karriären – om det går lika bra (om inte bättre) än i Tyskland.
Han är turk så jag tror inte heller att han kommer att ha problem att passa in i kulturen, språket och liknande. Och med Murre som coach, ser jag allt annat än negativt på saken.
Fågel eller fisk? Jag väljer fågel!

4) Alexis Sanchez närmar sig Barcelona, Vi leker med tanken att han blir klar för FCB. vem kommer petas?

Kviborg: Pedro till en början, har svårt att tro att Villa skulle acceptera en bänkplats. Men det blir intressant att se hur Pep löser det hela då Pedro precis som Villa gjorde en riktigt stark säsong.

Armin: Ingen. Det är en väldigt duktig spelare, men att peta David Villa eller Pedro? Då ska man ha en klart högre stjärnstatus á la CR, Rooney – OM Barças två ytterforwards fortsätter att prestera som de har gjort hittills. Vid formsvackor och sådant, är det ju inget snack om saken.
Sánchez blir en breddspelare, spelar cupmatcher och hoppar möjligen in i ett par ligamatcher av högre epitet.

5) Vilket lag kommer imponera mest av de mindre lagen?

Kviborg: Málaga till en början måste jag säga sen hoppas jag att Athletic Club kan gå fortsatt starkt, hade varit förbannat kul att se Athletic i CL nästnästa säsong. Sen hoppas jag naturligtvis att Betis och Rayo gör bra säsonger!

Armin: Oj, vad svårt. Jag står fast vid Málaga. Även om jag verkligen vill att Athletic Bilbao blir ett storlag i framtiden. Valencia har ju värvat nu och Villarreal börjar också bli ett alltmer etablerat lag i Spanien. Det återstår att se.

6) Vilken målvakt anser du vara den tredje bäste i La Liga efter Valdes Och San Iker?

Kviborg: Diego López i Villarreal håller extremt bra klass, sen vill jag slå ett slag för Aranzubia vars Deportivo rykte denna säsong – det är en ytterst kompetent målvakt!

Armin: David de Gea var det, tills han gick till United. Sedan har jag absolut ingen aning. Har ett par namn man självklart diskuterar men jag tycker att de är för ojämna i sin form. Andrés Palop, Diego Alves, Carlos Kameni och Diego López är duktiga målvakter som tar hand om stolparna bra men om de kunde visa mer jämnhet och höja sina lägstanivåer skulle någon av dessa vara den bästa ”tredjemålvakten”. Mitt hopp är Diego Alves. Att äntligen få lämna Almería och få komma till en klubb med högre ambitioner, bättre material, bättre standard på allt är exakt vad han behöver just nu. En bättre nytändning kan man inte få.

7) Vem skulle du föredra, Karim Benzema eller Gonzalo Higuain?

Kviborg: Svårt egentligen att bara välja en men i det långa loppet känns Higuaín som en bättre spelare, om dock knappt.

Armin: Vi har alltså en ung och väldigt talangfull spelare som vad jag har hört är oerhört ödmjuk i sitt tänkande men inte riktigt har fått ut det i sin nya klubb. Mot honom ställs en målspruta som alltid hotar i djupet men som senaste året verkar ha stannat i sin utveckling. Min bästa vän älskar Karim Benzema, jag gör det inte bara för hans skull men jag tror faktiskt att jag föredrar fransmannen (han som representerar Frankrike). Higuaín i all ära, trots hans fyra år i klubben känner jag att någonting snart kommer att hända. Adebayor kom in som en frisk fläkt i hans frånvaro och visade att han ville vara kvar och fransmannen har nu ett år – om inte ett halvt år på sig att övertyga Murre om att stanna.  Gör han inte det? Adiós.

8. Kommer Barcelona få tillbaka sin ”förlorade son”, Cesc Fabrégas?

Kviborg: Det tror jag, främst då spelaren i fråga vill gå dit.. Men jag tror inte Arsenal släpper honom för den summan Barca verkar vara villiga att betala och med tanke på ekonomin i Barcelona just nu så kanske övergången får vänta ett år?

Armin: Jag skjuter mig själv snart. Jag har ännu inte glömt förra sommarens karusell sedan Gerard och Carles drog på honom tröjan i VM-firandet i Madrid. Och nu ska allt börja igen? Ja, vad säger man.. Jag har ingen aning, jag vill att han kommer. Å andra sidan, en spelare med kvaliteternas kvaliteter i Yaya Touré blev petad av Sergio Busquets 09/10, för att sedan lämna, har Sergio B haft sin ordinarie plats och vart livsviktig. Inte minst i CL-finalen mot Man U visade han sin briljans och frågan är då: Om man petar Yaya Touré (i tränarens ögon), ska man då ta in en spelare med ännu offensivare kvaliteter? Varför värva en spelare som förstör rotationen? Alla vet att det är Sergio – Xavi – Iniesta på mittfältet.  Sergio och Xavi roterar under matcherna, men man vill såklart ha Sergio längre bak i banan för att bryta och vinna boll. Och såklart vill man ha Xavi högre upp i banan för att slå avgörande passningar och skapa yta åt Leo med löpningar i alla riktningar. Josep Guardiola Sala, du står nu inför ett stort vägval. Vill du verkligen förstöra rotationen? Den, som verkligen hittills har fungerat så bra?

FRÅGA TILL KVIBORG: Förklara för alla nu, varför du älskar Real Madrid. Varför du föredrar Real Madrid istället för Barcelona. Du kan skriva precis vad som helst.

Kviborg: Det var inte precis så att jag valde mellan lagen för tre år sedan, jag är född Madridista och kommer att dö som en Madridista – inget val man gör, det ingår i ens liv, ens uppväxt – så länge jag kan minnas så har jag älskat Real Madrid. Ett öde jag aldrig ångrat, sen är det upp till var och en att älska vad man vill, jag älskar Real Madrid.

FRÅGA TILL ARMIN: Förklara för alla nu, varför du älskar FC Barcelona. Varför du föredrar Barcelona istället för Real Madrid. Du kan skriva precis vad som helst.

Armin: Jag älskar min klubb före allt annat. Gränsen går vid familj och nära vänner – så nära har jag min klubb om hjärtat. Varför är för att jag sedan tidig ålder alltid har vart Röd och Blå, jag har sett upp till Rivaldo, Kluivert och Guardiola som spelare, Rijkaard som tränare, Laporta som president, till och med Cruyff som hederspresident! Jag älskar staden, folket, arenan, men framför allt hur detta nybyggda lag på tre år har blivit en resurs och föredöme för utvecklingen av den moderna fotbollen världen över. Fler lag vill spela som Barça, uppträda som Barça, vara som Barça. Vi är bäst i världen och just nu är inget annat lag i närheten av att briljera, vara så dominanta som vi är just nu. Vi har en tränare som gått i klubbens framgångsrika ungdomsakademi och blommat ut – den vägen 15 spelare som på Twitter tog en gemensam bild med årets ligapokal i omklädningsrummen i Camp Nou. Att den katalanska traditionen går före allt annat, att ödmjukhet och kamratskap går före allt annat hade fått mig som rivalsupporter att bara gå ner på knä och buga för. Jag avslutar med följande: ”Det finns otaliga sätt att uppnå storhet, men varje väg till att nå fulla potential måste bygga på en omätlig respekt för gruppen, engagemang till ödmjukhet och avhållsamhet från det mediokra.”

3 Comments

 1. Mohinder

  Ärligt det sista som Armin säger stämmer kanske för en Cule men inte för resten av världen. (ödmjukhet!? Uppträda som Barca vara som Barca!?) nej du det är en väldigt skev bild…

  • Parosh_fotboll

   titta på messi har han någonsin vart kaxig mot andra spelare? nej titta på ronaldo han är lajv men är en grym spelare så jag tycker du har fel. hur vet du att resten av världen är inte cule?

   • Ggr

    Kom inte med att messi inte är kaxig mot andra spelare, han drar sej inte för att mucka gräl. Dessutom fuskar han så fort chansen finns handboll, spottar och försöker döda publiken. Nej ödmjuket finns inte i den klubben. Skev bild på klubben, tacka media.

Leave a Comment