Arsenal – Chelsea

Lördagens första match spelades på Emirates Stadium i London där det var ett hett derby mellan Arsenal och Chelsea. John Terry vs

Första halvlek:

Matchen öppnades med ett högt tempo av Arsenal som redan efter en kvart hade hunnit skjuta tre skott utanför straffområdet. Arsenal som inte direkt är kända för sina distansmål hade svårt att tränga igenom ett väldigt samlat Chelsea-försvar. Tyvärr för Arsenal var inte skotten farliga utan Cech hade det under kontroll.

Arsenal fick sedan göra ett byte direkt i matchinledningen då den ständigt skadade fransmannen Diaby fick gå av. In kom istället Oxlade-Chamberlain.

Efter bytet tappade Arsenal sin fina inledning och Chelsea kom in lite mer i matchen och det var även då målet kom. Chelsea fick en frispark precis utanför straffområdet. Mata tar självklart hand om frisparkar i Chelsea och visst blev det utdelning. En skruvad boll mot bortre stolpen stöttes i mål av Fernando Torres som gjorde sitt tredje mål den här säsongen. Ett mål som Koscielny får ta på sig då han inte alls har kontroll på varken Torres eller bollen.

Direkt efter målet är Koscielny igång igen då han slarvar på en långboll och Torres får friläge. Det är dock tur för Arsenal att Koscielny hinner tillbaka och får en touch (?) på Torres som skjuter hål i luften. Straff säger en del, inte straff resonerar de andra. Svårbedömt!

Efter detta kommer Arsenal in i matchen lite mer och pressar Chelsea som dock fortsatt har ett väldigt stabilt försvar. Det är i denna fasen av matchen som kvitteringen kommer. Cazorla passar ut bollen till Oxlade-Chamberlain som slår ett hårt inlägg efter marken till Gervinho som vänder hela kroppen och dunkar in 1-1 i nättaket.

Andra halvlek:

Halvleken börjar även som den första i ett högt tempo där Arsenal tog tag i taktpinnen. Chelsea tar dock ledningen när Arsenal slarvar och ger bort ytterligare en frispark i ett bra läge. Mata tar givetvis hand om den och slår en sådär klassisk frispark som går in om ingen touchar bollen. Det är även det som händer och Chelsea tog ledningen med 2-1.

Efter målet rycker Arsenal upp sig och tar tag i matchen och Chelsea har svårt att ta tag i matchen. Arsenal har en hel del lägen. Bland annat Podolski som är nära att nicka in bollen men Cech står för en riktigt bra räddning.

Giroud har även han ett bra läge under slutfasen av matchen när han skjuter bollen som styrs på Ivanovic men även där gör Cech en grym räddning och ser till att Chelsea håller sin ledning.

Matchen börjar sedan avta och Chelsea spelar av matchen så gott de kan. Arsenal ska dock få sin kvitteringschans. I slutminuterna har Giroud en fantastisk möjlighet att kvittera då han i princip har öppet mål men han har inte det rätta flytet utan skjuter utanför.

Domare Martin Atkinson blåser efter det av matchen och Chelsea plockar med sig tre poäng hem till Stamford Bridge.

Efter matchen kan vi konstatera att Arsenal inte riktigt har det där lilla extra som behövs för att utmana på riktigt om Premier League. Chelsea däremot har det. Bland annat i form at Cech som var strålande och även Mata som är väldigt viktig för Chelsea.

 

Torres firar sitt 1-0. Foto: Okänd

Leave a Comment