Arsenal och Wenger

Arsenal har inledningsvis av Premier League fått ihop en poäng på tre matcher vilket har skapat oro från supportrarna och en del förvåning hos publik i allmänhet. Arsène Wenger som har varit i klubben sedan 1996 är mer ifrågasatt än vad han någonsin har varit. Senast Arsenal inkassera en titel var 2005 i FA-cupen och sedan dess så har klubben inte tagit en enda titel vilket har varit frustrerande för alla som är involverade i klubben. Arsenal är en klubb som har det ekonomiskt bra ställt och som har vid detta tillfälle med största sannolikhet betalat hela skulden som klubben fick efter bygget av Emirates Stadium. Under flera säsonger så har Arsenal utvecklat unga talanger och sen när de har blivit etablerade världsspelare så har spelarna blivit sålda och under detta transfer fönster som har pågått nu så har det inte varit något annorlunda. Barcelona har under en lägre tid varit intresserade att köpa tillbaka sin ”förlorade son” till klubben och under detta transfer fönster så blev det verklighet. Fabregas hade tröttnat på att vara i en klubb med uteblivna titlar och bestämde sig för att flytta hem till Barcelona där han redan vunnit en titel. Samir Nasri bytte klubb för ungefär en vecka sen till storsatsande Manchester City som öppnade den stora plånboken. Nasri som förra säsongen var en av Premier Leagues bästa spelare och som producerade både assist och mål men som till denna säsong ville ha en ny miljö och en ny utmaning. Manchester City blev klubbvalet tillslut men till en början så var Manchester United klubben som alla trodde att fransmannen skulle gå till men enligt de senaste ryktena så fick Nasri nobben av Manchester United. Nasri har hittills spelat en match för sin nya klubb vilket blev en succé med sina tre assist i vinsten mot Tottenham.

Arsène Wenger är som sagt mycket ifrågasatt och pressad tränare just nu. 8-2 förlusten mot Manchester United igår gjorde inte situationen bättre precis. Han har under hela början av säsongen varit ifrågasatt mycket på grund av försäljningarna av Fabregas och Nasri men den verkliga orsaken till att många är så fundersamma är framförallt att han inte har köpt in några kompetenta ersättare till dessa två som rankas som två av världens bästa fotbollsspelare. Wenger sitter inte säkert på sin tränarpost just nu och förstärkning är ett måste vid detta tillfälle för att han ska kunna rädda sitt jobb i klubben. Det har pratats om i media att Wesley Sneijder är en spelare som är på väg till Arsenal men att Sneijder inte har godkänt sin lön i klubben vilket kommer betyda att Arsenal måste betala Sneijder mer än 1 miljon kr i veckan för att kunna locka holländaren att skriva på ett kontrakt. Jag tror att Sneijder skulle vara en fantastisk värvning och som skulle kunna bli en bra spelare att placera bakom Robin Van Persie. Det är väldigt svårt att säga vilka spelare som kommer att komma till klubben om nu Wenger kommer förstärka truppen med några. Om jag ska säga 3 spelare som jag tycker Arsenal kan ha mycket nytta av så skulle jag säga Gary Cahill, Wesley Sneijder och Karim Benzema. Dessa spelare har tidigare ryktats vara på väg till klubben ska sägas också. Arsenal kan behöva en ny mittback och en spelare som Cahill tror jag skulle passa in bra i startelvan. De två mest kreativa spelarna på mittfältet har lämnat laget och därför tror jag att en mittfältsstjärna som Sneijder kan vara spelaren att ersätta Fabregas. Robin Van Persie är en mycket bra anfallare och det kan nog alla hålla med om men en djupledslöpande är han inte och därför tror jag att Karim Benzema kan vara spelaren att förändra sättet för Arsenal att spela anfallsspel. Med RVP som möter bollen och sen en djupledslöpande Benzema kan skapa ett fantastiskt bra anfallsspel.

Skulle det vara så att Wenger inte förstärker truppen så gäller det för laget att få tillbaka sina nyckelspelare som är skadade, avstängda och sjuka för att Arsenal ska kunna förbättra sitt läge i ligan. För det lag som Wenger mönstra mot Man United kommer helt enkelt inte att räcka för att kunna vara med i toppen av ligan. Jag tror att Arsenal tillslut kommer att hamna på en 5-6 plats i ligan och får nöja sig med Europa League till nästa säsong. Det som kan ändra min uppfattning om ligaplacering är ifall Arsenal värvar mycket och smart i januari. Jag tror inte att Wenger kommer spendera mycket pengar innan transfer fönstret stänger men att det kan komma att bli någon värvning som rankas som ganska stor. Det som gäller för Arsenal och Wenger de kommande matcher är att laget måste börja vinna och att spelet måste börja stämma igen.

Det ska bli riktigt intressant att följa Arsenal denna säsong och se vilka spelare som kommer och vilka fler som kanske lämnar samt att se vilken plats klubben tillslut hamnar på i ligan. Men detta får som alltid framtiden avgöra vilken placering som det blir för Arsenal.

Leave a Comment