Aston Villa-West Bromwich

Inför denna match så har vi ett Aston Villa med en mycket tveksam form och med bara 4 poäng hittills på fem matcher medans West Bromwich har inledningsvis i ligan gått som tåget med 10 poäng på fem matcher. Men man ska också räkna in inför denna match att detta är ett derby vilket innebär att allt kan hända och att känslor kommer visas från både lagen och sina supportrar.

Startelvor

Aston Villa: Guzan, Lowton, Vlaar, Clark, Bennett, Albrighton, El Ahmadi, Delph, Agbonlahor, Benteke, Holman

West Bromwich: Foster, Jones, Mcauley, Olsson, Popov, Morrison, Mulumbu, Yacob, Brunt, Gera, Long

Första halvlek

Första halvlek var en mycket jämn där inget av lagen styrde spelet vilket ledde till ställningskrig halvleken igenom men det skapades ett par giftiga målchanser för båda lagen utan att något av dem kunde resultera i mål och 0-0 var resultatet i halvtid. West Brom skulle möjligtvis haft en straff då ett inlägg ifrån en West Brom spelare träffade handen hos en Villa spelare men domaren friade i denna situation.

Andra halvlek

Inledningsvis var det West Bromwich som tog tag i spelet i andra halvleken vilket skulle ge utdelning då Shane Long kunde efter fint förspel enkelt rulla bollen i mål i den 50: minuten och 0-1 var ett faktum. Vid denna tidpunkt i matchen såg det väldigt mörkt för Aston Villa då West Brom var laget som kontrollera matchen och Villa fick inte spelet riktigt att stämma. Villa gjorde några byten som att byta in Darren Bent som något konstigt fick starta matchen på bänken. Detta byte skulle bli ett mycket smart drag av Villa då Bent löpte bra, var ofta spelbar och som alltid farlig i motståndarens straffområde. Målet för Villa kom i den 79: minuten på en hörna som hittade fram till Bent som behärskat satte bollen i mål och i det här skedet skulle Villa verkligen vakna till liv. West Brom bytte in Lukaku istället för Long i den 71: minuten och Lukaku gjorde ett väldigt piggt inhopp och hotade mycket i djupled och skapade någon giftig målchans utan att resultera i något mål men de var Aston Villa som var laget att pressa framåt mot slutet och som verkligen gick för de tre poängen men 1-1 stog sig halvleken ut.

Slutsummering

1-1 får ses som ett rättvist resultat om man ser hur spelet såg ut genom hela matchen där lagen hade både bättre och sämre perioder genom de 90: minuterna. Trots att Villa gjorde ett sent kvitteringsmål så tror jag ändå att West Brom är nöjda med en poäng med tanke på att det var på bortaplan. Aston Villa har en tuff bortamatch mot Tottenham nästa vecka vilket betyder att tre poäng hade varit viktigt i denna match. West Brom möter QPR på hemmaplan som ska betyda tre poäng.

Leave a Comment