Atalanta-Inter "Atalanta segrare efter spännande avslutning"

Det var inte många som trodde att Atalanta skulle vara med i toppen av årets Serie A. Idag placerar man sig högt upp i Serie A efter att ha besegrat Inter hemma på Stadio Atleti Azzurri d’Italia.

Matchen mellan Atalanta och Inter innehöll allt – Känslor, snygga mål, straff, utvisning och en fantastisk stämning.

Matchen började lite trevande men Atalanta tog snabbt tag i taktpinnen och visade vilka som bestämmer på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Atalanta visade snabbt att Inter skulle få en väldigt tuff match. Atalanta satsade på snabba omställningar och ställde ofta om genom att passa bollen på kanten för att sedan slå in bollen på Germain Denis eller Bonaventura. Och det var just den sistnämnde, Bonaventura, som skulle göra matchens första mål efter ett snyggt inlägg från Atalantas vänsterkant. Atalantas vänsterback Peluso tittar upp, ser Bonaventura inne i straffområdet. Bonaventura gör inga fel och nickar snyggt in bollen i bortre hörnet. 1-0 till Atalanta efter 10 minuter och Bonaventura firar vilt med en snygg målgest.

Atalanta fortsätter att satsa på omställningar medans Inter jobbar sig in i matchen mer och mer. De kommer till några halvfarliga chanser men lyckas inte få in bollen.
I mitten av halvleken skapar Inter en jättechans att göra 1-1. Inter får en hörna och slår den bra in mot straffområdet, Inter nickar bollen och bollen dimper ner precis framför Atalantas mål. Cambiasso är nära bollen men lyckas inte få till något riktigt avslut.

Bara någon minut efter att Inter har skapat en vass chans är det vändning åt andra hållet. Atalanta med en snabb och farlig omställning resulterar i att Cambiasso är nära att slå in bollen i eget mål när tanken är att rensa bollen ut över kortlinjen. Någon minut senare är det återigen dags för Atalanta. Atalantas högerytter Schelotto slår in en perfekt boll till Denis som är fri i mitten. Han kan lugnt och enkelt slå in 2-0 till sitt svartblåa lag men skjuter istället en bra bit över. Halvleken slutar 1-0 och Atalanta går med nöjda steg till pausvila.

Andra halvlek igång och det dröjer inte lång tid innan Guarin sätter spänning på matchen med att göra 1-1. Ett snyggt mål av den unge Guarin. Bara fyra minuter efter Inters kvitteringsmål får Atalantas skyttekung, Denis, göra 2-1. Återigen ett snyggt fotbollsmål.

Inter försöker trycka upp laget. Man anfaller med mycket folk men det går lite för sakta ibland. Atalanta hinner ofta med och det blir inte speciellt svårt för Atalanta att försvara sig. När Inter ligger uppe med mycket folk så är man extra sårbara mot ett kontringsstarkt Atalanta. Hemmalaget skickar upp bollen mot Moralez som dribblar in i Inters straffområde. Matias Silvestre gör en klantig brytning vilket betyder straff för Atalanta. Denis gör inga fel och trycker säkert in 3-1, hela arenan kokar av glädje.

Inter satsar allt framåt. Man får till en reducering genom Palacio i den 84:e minuten. Men närmre än så kommer man inte, trots att Atalantas Parra blivit utvisad i slutminuterna.

Atalanta vinner rättvist med 3-2.

Leave a Comment