Atalanta-Roma 4-1

Berg-och-dal-bane-laget Roma kom aldrig in i matchen mot Atalanta på söndagseftermiddagen och redan efter 20 minuter stod det 2-0 till hemmalaget. I tionde minuten var det Marilungo som hittade rätt och tio minuter senare prickade German Denis in sitt första mål för dagen. Innan halvtidsvilan hann dock Borini ge liv i matchen genom att reducera till 2-1. Men närmare än så skulle Roma aldrig komma. Andra halvlek hann knappt starta förrän Denis gjorde sitt andra mål för dagen och uppförsbacken skulle bli ännu brantare för Roma. I den 54e matchminuten drog nämligen Osvaldo på sig ett rött kort, vilket betyder att han kommer missa derbyt nästa vecka. Spiken i kistan kom i den 66e matchminuten då Denis gjorde sitt tredje mål för dagen (och femtonde totalt). Många trodde nog vid detta skede att Romas dag inte kunde bli värre men det kunde den. I slutet av matchen drog även inhopparen Cassetti på sig ett rött kort och fick lämna planen lite tidigare än sina lagkamrater och Roma får alltså klara sig utan även Cassetti i söndagens derby.

1-0 Marilungo 10’