Båda tränarna nöjda efter 1-1 på Söderstadion

Det var premiär för sista gången på Söderstadion när Hammarby tog emot Värnamo.
Solen sken utöver gräsmattan och när matchen var slut var det två tränare som båda sade sig vara nöjda med resultatet.

Hammarby satte upp farten redan från början framförallt genom den snabbe och tekniske lagkaptenen Kennedy Bakircioglu som flera gånger skapad oro i ett Värnamo försvar som var riktigt stabilt för dagen. Men det var Värnamo som tog ledningen i 39 minuten genom Jönköping Södras gamle målkung Pär Cederqvist. Dock så kom kviteringen reda fem minuter senare när Erik Figuroa lyckades nicka in en hörna från Kennedy till Värnamo tränaren Sören Åkerbys förtret.
– Det var synd att dem får en kvittering så snabbt och precis innan halvtidsvilan, sa Åkerby efter matchen.
I andra halvlek började Hammarby trycka på allt mer och fick också med sig en utvisning på Värnamos Johan Niklasson när denne fick sitt andra gula kort.
– Det första gula kortet är väldigt märkligt då han får det för att han spelat undan bollen när det varit avblåst men han gjorde det precis innan domaren blåste, säger Värnamo tränaren Sören Åkerby.
– Vad gäller det andra säger han (Niklasson) att han inte rör honom men från där jag står ser det iallafall ut som att han gör det. Jag tyckte domaren var riktigt bra idag, fortsatte Åkerby.
Trotts en man mer på planen och en stark press på slutet med bland annat ett skott i ribban fick Hammarby ändå nöja sig med en poäng i den sista premiären på Söderstadion och när domaren Mohammed Al-Hakim blåste av matchen buades det från läktarplats. Några som inte däremot var besvikna var dem båda tränarna.
-Visst jag är inte helt nöjd med resultatet men jag är riktigt nöjd med prestationen, sa Hammarbys tränare Gregg Berhalter.
– Jag trycker att vi ger bort ett mål men sedan kommer vi direkt tillbaka och det blev jag imponerad över, fortsatte Berhalter.
Även Sören Åkerby var nöjd med sitt lags prestation och sa att han var stolt över sina spelare idag.
– Dem flesta killarna är födda under 90-talet men dem vågar ändå spela sitt spel och det är det inte alla som vågar göra när dem kommer till Söderstadion.
– Jag tycker inte att vi snor några poäng från Hammarby utan vi förtjänade den poängen vi fick, avslutade Åkerby.

Leave a Comment