Barcelona vann med 5-0 utan Messi

Att det skulle bli vinst för katalanerna i dagens match hade väl vem som helst kunnat förutspå. Inför matchen hade de ett 2-0-övertag och kunde vila massor av spelare ikväll.

Barcelona mötte idag Córdoba i Copa del Rey. Messi var bänkvärmare och ersättaren David Villa, som det spekuleras så mycket kring just nu, stänkte in två mål. Likaså Alexis Sánchez, som nätade två gånger om. Och det var Thiago som öppnade målskyttet i den 16’ minuten.

FC Barcelona är nu tillsammans med sju andra lag klara för kvartsfinal. Och det är formstarka Málaga CF som står för motståndet. Fastän Barcelona står som klara favoriter skall man inte underskatta Málaga, då de ligger på en välförtjänad fjärdeplats just nu i La Liga, och är fyra placeringar över Valencia det laget som skall möta Real Madrid i deras kvartsfinal. Går både Real och Barcelona ut som segrare från vardera kvartsfinal kommer de ställas emot varandra redan i semifinal. Ännu ett El Clásico som väntar? Det lär tiden visa.

Nästa match på Barcelonas schema är en La Liga-match nu på söndag 21:00 just mot Málaga- en chans för de båda lagen att lära känna och skrämma varandra. Vilket kan vara bra då de redan möts igen på onsdag nästa vecka på Camp Nou. Returmatchen i kvartsfinal ronden spelas den 23/1.

Leave a Comment