Bayern fortsätter att rada upp segrar

Vi har nått omgång 19 av Bundesliga, den sista matchen i omgången var den mellan Stuttgart och Bayern München. Stuttgart hade två förluster med sig i bagaget medan vi knappast behöver nämna Bayerns fenomenala form.

Från första halvlek finns det inte så mycket att säga, det var en ganska händelsefattig tillställning där ingen av lagen skapade några speciellt farliga målchanser. Stuttgart var nog ganska nöjda med att nolla serieledarna i första akten men det fanns ändå mycket mer att önska efter paus.

Andra halvlek började i ett lite högre tempo och efter 50 minuter kom också 1-0 till Bayern, efter en felslagen hemåtpassning av Molinari som Mario Mandzukic snappade upp och enkelt rullade in i mål. Detta gjorde att luften gick ur hemmalaget Stuttgart, de orkade inte med att skapa så många målchanser och de hade svårt att hålla i bollen längre stunder. Drygt tjugo minuter senare kunde Bayern göra 2-0 genom Thomas Müller, förarbetet stod Van Buyten och Mandzukic för, den sistnämnde slog det fina inlägget som Müller förvaltade på bästa sätt. Resultatet stod sig matchen ut och Bayern vinner även denna matchen säkert utan att övertyga särskilt mycket.

Noterbart är att Bayern spelade med samma lag som i förra matchen, vilket man inte gjort tidigare. Men också att Robben och Gomez var bänkade ännu en gång, de har haft skador men klart är att de behöver mer speltid för att komma i form. De behöver verkligen hålla igång flera spelare nu när Champions League drar igång om ett tag.

Men som sagt Bayern vinner den här matchen säkert och låter inte lagen under ta in några poäng.