Bayern fortsätter imponera, kris i Dortmund?

Nu när femte omgången är spelad så kan vi konstatera att resultaten blev som följer:

VfL Wolfsburg 2 – 1 Schalke 04
1. FC Köln 1 – 2 1. FC Nürnberg
Werder Bremen 2 – 0 Hamburger SV
– Dortmund 1 – 2 Hertha BSC
– Bayern München 7 – 0 SC Freiburg
– FSV Mainz 05 0 – 4 Hoffenheim
– VfB Stuttgart 3 – 0 Hannover 96
– Mönchengladbach 1 – 0 1. FC Kaiserslautern
FC Augsburg 1 – 4 Bayer Leverkusen

Detta innebär att Leverkusen, Mönchengladbach och Bremen hakar på Bayern i ligatoppen.
Ett Bayern som verkligen imponerar något enormt hittills. Dock ska det sägas att Bayern har inte mött de ”svårare” lagen ännu i år. Det gör att även om det ser superbra ut så vet vi nog inte riktigt, stora provet för Bayern kommer ju dock komma nästa helg då man möter Schalke04.

Vi kan också konstatera att krisen fortsätter i Hamburg, med ytterligare en förlust. En tidig analys är att HSV gjorde om för mycket i somras och föryngringen som var helt nödvändig inte alls har fungerat, de äldre spelarna har inte tagit klivet upp och blivit de ledarna som de yngre spelarna behöver samtidigt som de yngre spelarna verkar ha haft för dålig kvalité för att spela i bundesliga. Jag citerar från dagens mopo.de ”Det är för tidigt att döma Frank Arnesen, men vi får hoppas att han inte underskattat kvalitén i bundesliga.” HSV legenden Seeler är den som yttrat orden.

Om det nu är som Seeler befarar att det skulle vara så är det tyvärr inte första gången som nordbor underskattar bundesliga. Vi ser många nordbor som går för tidigt till bundesliga och försvinner (Avdic, Berg mfl). Dock har Arnesen varit i branschen länge och borde ha koll på läget. Det pratas om att Oenning kommer få sparken och det tror jag också HSV har haft rätt hög omsättning på sina tränare de senaste åren och en som flirtar rätt vilt med klubben är Schuster.

Dessutom så undrar man lite över Dortmund, fjolårssuveränen har inte alls börjat såbra som förra året och återfinns först på elfte plats. Visst det är tidigt ännu, men ensak är klar de klarar inte av att ha en skada på en såpass viktig kugge som Lucas Barrios och nu kommer CL spelet, jag trodde faktiskt att Dortmund skulle gå bättre och att det var nu när CL spelet skulle börja som de skulle tappa, men redan nu har dem tappat en del poäng. Mitt tips till Dortmund när fönstret öppnar i Januari är att köpa en till riktigt bra anfallare. En som gör mål.

1 Comment

  1. Håller med dig! Hamburg måste verkligen agera i vinter annars kan de tacka för sig. Man kanske borde låna någon anfallare från något storlag?

Leave a Comment