Benzema är inte längre den olycklige

Han är inte längre den olycklige. Foto: Jan Solo

Från petad till opetad, Karim Benzema har under den senaste tiden fått väldigt mycket speltid och det verkar som att José Mourinho kommer att satsa på fransmannen istället för argentinaren, Gonzalo Higuain i år. Karim Benzema var i ungefär 1 och ett halvt år den olycklige i Madrid på grund av att han ej fick igång sitt spel på planen. Det blev aldrig något, varje gång han fick chansen så sumpade han den. Karim Benzema har under den senaste tiden förvandlats till en sorts målsprutande maskin. Han var Real Madrids bäste målskytt i försäsongen och öste in mål på slutet av förra säsongen, har fransmannen äntligen fått tillbaka lite från vad han hade i Lyon?

Vi befinner oss i vintern 2010. Karim Benzema blir sågad utav inte bara tidningar och fans, utan av sin manager också. Såhär uttalade sig Mourinho om Karim Benzemas måltorka. ”Jag vet att det bästa för Karim är kontinuitet, men jag vet inte om det är bäst för laget. Jag sa redan i somras att med bara Benzema och Higuaín är det lite tunt med anfallare i truppen. Om du ska ut och jaga och bara har en katt blir du tvungen att gå ut med katten, för du kan inte låta bli. Om du har en bra hund kommer du att jaga bättre. Går du ut med en katt kommer du att jaga mindre, men ändå jaga” I detta fall var Karim Benzema katten, och Gonzalo Higuain hunden. Higuain kunde dock inte användas under den tiden på grund av sin ryggskada.

Mourinho ber om en ny anfallare och gör vad som helst för att få hit vem som helst. Till slut blev det Emmanuel Adebayor som skulle vara lösningen. Emmanuel Adebayor sade att det var en dröm som gick i uppfyllelse och Karim Benzemas position i laget var hotad. I en viss tid så hade Real Madrids mittback, Carvalho gjort fler mål än Benzema i ligan, det säger allting och Real Madrid gjorde rätt som lånade Adebayor.

Men, snart nog så skulle Benzema explodera. I en match mot sin gamla klubb, Lyon så gjorde han inom cirka två minuter ett mål för Real Madrid. Fransmannen blev inbytt efter att ha spenderat en stor del av matchen på bänken. Karim Benzema valde att inte fira men sanningen var om han kanske var tvungen att göra något? Länge hade han väntat på att få ut något och mot Lyon kom det viktiga målet för fransmannen.

Nu var han på väg igång igen, inte gjorde han bara mål mot Lyon utan mot andra motståndare också. Karim Benzema kunde, i vårterminen lägga allt bakom sig. Efter en väldigt fin vårsäsong så såg det ut som att Benz gjort, en godkänd säsong i Madrid.

Nu är vi i 2011 och Karim Benzema befinner sig i startelvan som Real Madrids spets. Gonzalo Higuain, som var ”hunden” har kanske blivit ”katten”, eller vad säger ni?

Karim Benzema är inte längre den olycklige….

utan den lycklige.

Leave a Comment