Big Match – Inter – Napoli

Söndagens kvällsmatch i Serie A skulle spelas mellan två topp lag, Inter mot Napoli. Inter kom till matchen med ett ganska sargat försvar där avsaknaden av Walter Samuel märks mest. Bägge lagen brukar spela med en 3 backs linje och även ikväll var det så.

Startelvorna:

Inter (3-5-2) Handanovic; Ranocchia, Cambiasso, Juan Jesus; Nagatomo, Zanetti, Guarin, Gargano, Pereira; Cassano, Milito

Napoli (3-4-1-2) De Sanctis; Cannavaro, Britos, Gamberini; Zuniga, Behrami, Inler, Maggio; Hamsik; Cavani, Insigne

Matchen börjar i ett bra tempo där bägge lagen spelar ett bra passningsspel. Men det skulle komma ett tidigt ledningsmål för Inter. Inter får en höra som slås av Cassano. En mycket bra slagen hörna där en fri stående Guarin kan mycket skickligt skjuta in bollen bakom en chanslös De Sanctis. I den 18 minuten lyckas Napoli bryta bollen och starta en kontring. Ett fint samspel av Hamsik och Cavani, som sedan passar till Insigne. Insigne fintar, tar ett steg in i banan och försöker skruva in bollen, men bollen går precis utanför. Napoli fortsätter att anfalla och bara någon minuter efter får Hamsik ett bra skottläge, men hans skott går utanför. Det skulle även förekomma en straffsituation i denna match. Cassano kommer in i straffområdet efter fint samspel med Milito. Britos gör en mycket bra brytning men sedan blir Cassano ganska bryskt tacklad av Cannavaro. Man kan blåsa eller inte blåsa i denna situation och domaren Rizzoli valde att göra det sistnämnda. Efter straffsituationen får Cavani ett bra läge men hans skott går några decimeter utanför stolpen. I den 38:e minuten utökar Inter sin ledning till 2-0. En underbar passning av Guarin till Milito, som tar med bollen i ett och sedan bredsidar in bollen bakom De Sanctis. Här borde nog Morgan De Sanctis göra något bättre.

Till den andra halvleken byts Pandev in istället för Gamberini. Mazzari satsar allt framåt. Spelet böljar fram och tillbaka till bägge lagens fördel men inga riktiga heta chanser får vi se. Men så i den 52:a minuten skjuter Inler ett mycket bra skott, men på något sätt får Handanovic en hand på den och gör en otrolig räddning. Det råder kalabalik i Inter straffområde efter att Insigne slagit in hörnan. Pandev lyckas pricka ribban bara några meter ifrån målet. Bollen letar sig sedan fram till Cavani som kan skjuta in 2-1 till Napoli. Och därmed även göra sitt 11:e mål i Serie A denna säsong. Tempot går ner avsevärt och inte mycket händer förutom lite gruff och fel pass. I den 82:a minuten får Nagatomo en bra chans, men De Sanctis kan avvärja. Precis i slutet av matchen har Palacio ett ypperligt läge till att göra 3-1 men hans avslut går precis utanför.

Slutresultat Inter – Napoli 2-1

Målskyttar: Guarin, Milito och Cavani