Big Sami tar farväl

Den forna kaptenen och slitvargen Sami Hyypiä lämnar nu Merseyside. Hyypiä kom till Liverpool FC 1999 och den nickstarka finländaren blev tidigt omtyckt. Han visade direkt att Sami inte är någon som tänker visa ner sig i närkamper och fortsatte kämpa även då det gick dåligt. Nackdelen var väll att han inte hade snabbheten i sig men som man säger, man kan inte ha allt. Liverpools kortsida och klack The Kop har länge hyllat ”Big Sami” som han kallas och det finns även sånger om honom som ibland ekar på Anfield.

Över 450 matcher med A-laget har Hyypiä spelat sen han anlände men idag spelades sista. Hyypiä var kapten ett tag innan Gerrard tog över bindeln och det är faktiskt bara Hyypiä, Gerrard och Carragher som är kvar sen Benitez tog över. Sami uppgav i början av maj att han tyvärr inte ville fortsätta i Liverpool FC då han fortfarande kände sig tillräckligt stark för att spela. Sami Hyypiä lämnar för tyska Bayer Leverkusen där han beräknas få mycket mer speltid än vad han har fått av Benitez denna säsong. Liverpool FC har ju trots allt fyra, nu tre till, bra mittbackar i Skrtel, Carragher och Agger.

Men helt slut med sin Liverpool-karriär är det inte för Sami, inte om han får bestämma i alla fall. 35-åringen sade i en intervju med officiella hemsidan att han gärna vill återvända till Liverpool FC som tränare en dag. Benitez säger också själv att han kan tänka sig ha med Sami i teamet i framtiden. Om Sami Hyypiä kommer tillbaka till Anfield eller planerade Stanley Park vet vi ännu inte men en sak är säker, när legenden kommer tillbaka kommer hyllningssångerna eka på arenan.

In our defensive foursome

He’s absolutely awesome

From corners he will score some

It’s Sami Hyypiä

Du du du duh click click!

newcastleunitedvliverpoolpremierleagueatvkn1bqsvhl1

Leave a Comment