Biografi: Simone Perrotta

Här i texten ska jag nu berätta lite om en spelare som är lite av en favoritspelare för mig. Vem är då Simone Pasquale Perrotta?

År 1977 föddes Simone i staden Ashton-under-Lyne nära Manchester. I England bodde han i 6 år tillsammans med sin pappa och mamma som ägde en lokalpub i staden.

Han startade sin fotbollskarriär i ungdomslaget i Reggina. Han debuterade i Serie B år 1995 och var en tongivande spelare för Reggina. Juventus fick upp ögonen för Simone och de köpte honom år 1998, men där blev det inte mycket speltid utan bara totalt 5 matcher. Vad som är vanligt för toppklubbarna i Serie A är att man lånar ut sina talanger antingen till Serie B eller ett mitten/nedflyttnings lag i Serie A. Och det var just det som hände Perrotta, samma år så sålde Juventus hans halva kontrakt till Bari. Där gjorde han det bra och spelade totalt 56 matcher.

Flyttlasset gick vidare året senare för att vara exakt 2001. Chievo såg hans talang och köpte honom. Det var här han fick sitt genombrott och var en startman i Cheivos startelva i 3 säsonger och gjorde även 6 mål på 95 matcher.

När Roma la ett bud på cirka 70 miljoner kr år 2004 kunde Chievo inte tacka nej. Det var under Spallettis era man fick se Perrotta spela precis bakom anfallarna och med sina precisa löpningar skar han många hål i försvaren ute i Serie A. I Roma tröjan har han gjort 230 matcher i Serie A och även gjort 34 mål.

Hans landslags debut kom 2002 och ändå om han inte var direkt startman blev han alltid uppkallad. VM 2006 var hans bästa år i landslaget, han startade alla matcher i VM och gjorde ett fantastiskt jobb. Hans statistik i Italienska landslaget är 48 matcher och 2 mål.

Vad är kännetecknar Perrotta? Har han tekniken eller spelsinnet?

Det jag tänker på när jag tänker på Perrotta är viljan att vinna matchen och hjälpa sina lagkamrater under matcherna. Han jobbar lika bra offensivt som defensivt, tekniken har han verkligen inte, inte ens bollmottagandet är bra men ändå kämpar han vidare och gör ett väldigt bra jobb.

En väldigt mångsidig spelare som kan spela på alla positioner på mittfältet, högerback och kan även spela anfallare.

För mig en underbar spelare både på plan och utanför, som sprider glädje i omklädningsrummen.

Super Simo!

/Samer Ferhan

Simone Perotta. Foto: Okänd

Leave a Comment