Blandade känslor i Chelseas seger

Förutsättningarna inför avgörandet i Grupp E var enkla. Shakhtar som redan innan var klara för avancemang kunde förlora men ändå gå vidare, medan en vinst för Juventus mot just Shakhtar skulle innebära att de gör Ukrainarna sällskap till åttondelsfinalerna. Men en förlust för Juventus och vinst för Chelsea skulle innebära att Londonlaget skulle ta sista platsen vidare.

På Stamford bridge skulle alltså Chelsea och Nordsjälland drabbas samman. Detta var en måstematch för Chelsea som också inledde väldigt bra. Man visade direkt i matchupptakten prov på spelglädje och kreativitet vilket resulterade i en rad heta målchanser bland annat ett en hård passning från Moses som bortlagets Nicolai Stokholm höll på att skjuta in i eget mål men ribban räddade danskarna denna gången.

Första halvleken hade en röd tråd som stavas STRAFFAR, det dömdes ut hela tre stycken inom loppet utav sju minuter. Den första dömdes till Nordsjälland som man brände efter en fin räddning av Chech i Chelseas mål. Den andra tilldömdes Hemmalaget där Hazards straff blev minst lika snyggt räddad utav Hansen i Nordsjällands mål. Tredje straffen tilldömdes även den till Chelseas fördel men den straffen satte David Luiz distinkt hög upp i målvaktens vänstra hörn . Hemmalaget hann även med att utöka sin ledning till 2-0 genom Fernando Torres som äntligen fick göra mål igen efter flera matchers måltorka.

Sammanfattningsvis tillhörde första halvlek Chelsea som ägde bollen i princip hela tiden och hade ett antal fina anfall som kunde resultera i mål.

Andra halvlek hann knappt mer än blåsas igång innan John hos gästerna  reducerar till 2-1. Matchen blir ytterligare några minuter äldre innan Gary Cahill nickar in tredje målet för hemmalaget, om matchen inte kändes avgjord innan så gjorde den definitivt det nu. Efter målet så fick Chelsea göra lite som man ville med Nordsjällands försvar som inte alls hängde med. Hemmafansen fick sedan bevittna ytterligare tre mål, Torres fick göra sitt andra mål men även Mata och Oscar fick göra ett mål vardera.

Detta var en match som Chelsea var tvungna att vinna och det gjorde de ganska enkelt. De förde matchen hela vägen, tappade sällan bollen och vann tillbaka den effektiv de gånger de blev av med den. Hazard, Moses, Mata och Torres spelade bra genom hela matchen även om de inte mötte en backlinje utav världsklass så var det nog skönt för självförtroendet att vinna med god marginal.

Den andra matchen i gruppen mellan Juventus och  Shakhtar spelades samtidigt, där Juventus vann borta med 0-1 vilket betydde att Chelseas uttåg ur Champions League var ett faktum. Det är första gången som en regerande mästare åker ut ur turneringen året efter man vinner vilket självklart är en stor missräkning för fansen, laget och ledningen på Stamford bridge.

Det är  nog blandade känslor bland Rafael Benitez mannar just nu, de vinner och spelar bra men åker ur turneringen de vann för mindre än ett år sedan.

Hur påverkas de då utav detta? Ja det får vi se på lördag när man möter Sunderland på bortaplan.

/Emil Cardebrant

Leave a Comment