Blåvitt värvar Norsk landslagsback

IFK Göteborg har värvat stort och en hel del tunga namn finns med bland värvningarna. Tidigare har bland annat John Alvbåge och Emil Salomonsson värvats. Nu är det dags för en ny försvarare; Kjetil Waehler. Han kommer nu från spel i Danska ligan med Ålborg. Han har även 29 A-landskamper på sin meritlista. Han var lagkapten i landslaget i sin senaste match när Norge spelade mot Cypern. IFK Göteborg har nu ett tvåårskontrakt med backen.

– Att en dag få spela för IFK Göteborg är en dröm jag haft. Jag är uppvuxen med deras framgångar på 80- och 90-talet och det är en av de största klubbarna i Skandinavien, som alltid ska vara med och spela om titlar. Jag spelar alltid för att vinna så det passar mig perfekt att komma till en klubb med de ambitioner som IFK har, säger Waehler till Göteborgsklubbens hemsida.

– Kvalitet. Professionalism. Stabilitet. Erfarenhet. Han är precis vad vi behöver till våra många unga spelare. En defensivt balanserad mittback som kan spela både till höger och vänster, så säger IFK Göteborgs nya tränare Mikael Stahre på IFK Göteborgs hemsida.

 

Fakta om Kjetil Waehler
Född: 16 mars 1976.
Från: Ålborg.
Tidigare klubbar: Lyn (1994–1999), Wimbledon (1999–2002), Moss (2002), Vålerenga (2003–2008).
Landskamper: 29 a, 8 u21.

Viktor Åberg

Leave a Comment