Bologna – Roma En dominerande historia

Till matchen Bologna – Roma hade Roma Fabio Borini, Simon Kjaer, Marco Cassetti och Nicolas Burdisso skadade. Marco Borriello blev inte heller uttagen, och det stärker ryktena om att han är på väg att lämna klubben. Bologna hade alla spelare till hands.

 

Startelvor

Bologna (4-3-2-1) Gillet; Crespo, Raggi, Portanova, Morleo; Casarini, Perez, Kone; Ramirez, Diamanti; Di Vaio

 

Roma (4-3-3) Stekelenburg; Rosi, Juan, Heinze, Taddei; Simplicio, De Rossi, Pjanic; Lamela, Totti, Osvaldo

 

Roma börjar matchen i ett högt tempo, där de för matchen. Totti får även första läget efter att Simplicio snyggt klackat fram bollen. Totti skjuter dock rakt på Gillet. Roma fortsätter att dominera och mycket riktigt i 17:e minuten kommer första målet för gästerna från Rom. På en hörna slagen från Totti rensar en Bologna back ut till Taddei som drar till direkt på volley. Skottet går igenom försvaret och till slut även Gillet. Mycket snyggt av en annars mycket kritiserad Rodrigo Taddei. Efter målet och fortsatt press utav Roma, sticker Bologna emellan med en kontring där Diamanti skjuter med sin mycket vassa vänsterfot. Stekelenburg gör en bra räddning. I slutet av första halvlek kommer så även 0-2 målet. Erik Lamela dribblar snyggt förbi 2 passiva Bologna backar och passar fram till Osvaldo, som snyggt lägger fram bollen och skjuter in den bakom Gillet. Ett otroligt fint spel mål, och mycket viktigt för Osvaldo själv som minuterna innan missat ett gyllende läge. Till andra halvlek gör Bologna två byten där de sätter in Gimenez och Mudingayi, Roma fortsätter med samma startelva. Dominansen fortsätter och Bologna har svårt att få igång ett riktigt spel, deras mittfält har en väldigt svår match. Då Roma gång på gång erövrar bollen och startar anfall. Totti har några lägen att göra sitt första mål för säsongen men bollen vill inte in för hans del. Diamanti och Morleo har två bra skott där Stekelenburg får sträcka ut sig riktigt väl. I slutet av matchen drar Portanova på sig ett rött kort efter att ha förolämpat Totti. Tyvärr för hans del stod domaren precis bredvid och hörde allting, Portanova visas ut.

 

Bäst i Roma: Taddei och Osvaldo. Taddei fortsätter att spela mycket bra efter att ha blivit omskolad till vänsterback. Jag själv var skeptisk till honom, men han har visat att han än håller. Osvaldo gör ännu en bra match och gör sitt 7 mål för säsongen. Hans grinta, kämparglöd och glädje efter mål och vunna matcher är helt underbart att skåda.

Bäst i Bologna: Gillet. Står för ett flertal kvalificerade räddningar, och visar gammal god takt från Bari tiden.

 

Kommentar: Jag själv som romanista fick se mig själv sitta helt lugn och med ett ständigt leende på läpparna idag. Och alla som håller på Roma vet att det inte är ofta. Vi spelade med ett sånt lugn. Vi kunde ha vunnit med fler mål om vi bara hade fått till avsluten och om inte Gillet gjort flera suveräna räddningar. Totti var tillbaka i gammal god form och gjorde ett helt enormt defensivt arbete genom matchens gång. En bra genomförd match mot ett fullt dugligt Bologna som är starka hemma, det fick t.ex. Milan känna på.

Forza Roma!

/ Samer Ferhan

 

 

Leave a Comment