Bottenstriden går mot ett avgörande

I skuggan av Champions League spelas ikväll en match som med stor sannolikhet avgör vilket av lagen som spelar i Championship säsongen 12/13. Bolton, som haft stora svårigheter med spelet efter incidenten med Muamba, gästar ett krisdrabbat Aston Villa. 3 poäng är allt som gäller för båda lagen.

Aston Villa har rasat ihop rejält under våren, och bottenstriden är ett faktum, trots att man har avgörandet i sina egna händer. Vid en förlust ikväll har man endast 3 poäng ner till Bolton, med en match mer spelad. Utan den skadade duon Darren Bent och Richard Dunne, samt med Robbie Keane tillbaka i USA har man stora svårigheter med spelet. Att man även tappat lagkaptenen efter cancerbeskedet ger inte heller hemmalaget någon större fördel.

1 vinst på 12 matcher är inget godkänt facit, och det är långt ifrån en omöjlighet att det klassiska Aston Villa möter lag som Millwall och Ipswich i Championship nästa säsong. Förutsättningarna är enkla. En vinst, och kontraktet är i princip säkrat. En förlust, och Villa-fansen får en mycket nervig avslutning på säsongen. Det är upp till bevis för Alex McLeish.

Aston Villa tappade tragiskt nog Stiliyan Petrov. Bolton i sin tur tappade Fabrice Muamba på ett ännu mer tragiskt sett. Nu är Muamba lyckigtvis utskriven från sjukhuset, och kanske underlättar det lite för Boltons just nu svaga psyke. Boltons form är otroligt dålig, men man ska tänka på att laget spelat två matcher mindre än sina konkurrenter. Vid seger här återstår en rimlig chans att klara sig kvar i Premier League.

Precis som tidigare under säsongen är Bolton mycket skadedrabbat, och har precis som Villa 7 avbräck. Många skador, 1-6 i målskillnad på tre matcher, samt bortaplan gör detta inte till världens enklaste match. Är det så enkelt som att Fabrice Muambas stöd utanför sjukhuset kan vara nyckeln till en ny seger?

Väljer man att undvika kvällens omtalade Champions League-semifinal startar matchen på Villa Park 20.45. Det är läge för all in för båda lagen, och någonting annat än en hårt kämpande match lär vi inte få beskåda i Birmingham.

Leave a Comment