Boxing Day Football

Medan de andra ligorna går i ide rullar Premier League bara vidare. I regn och rusk, med Janssons frestelsen i färskt minne. Det är ju delvis därför vi älskar den här ligan.

Vad hände då under Boxing Day?

Fulham tog poäng i derbyt (Chelsea 1-1 Fulham)

1-1 på Stamford Bridge alltså. Bryan Ruiz var bäst på plan men det var Clint Dempsey som stod för kvitteringsmålet efter att Mata givit Chelsea ledningen. Tungt för Chelsea såklart, som i och med detta misslyckades med att hämta in på City.

Mållöst på The Hawthornes = Hazard? (WBA 0-0 Man City)

Idag florerar rykten om att Manchester City vill förstärka sin redan övergödda anfallsarsenal med Eden Hazard. £25 miljoner lär det kunna kosta.  Ingen mellandagsrea på belgiska fotbollstalanger, alltså? Detta efter en mållös match borta mot WBA, en match som också var jämn spelmässigt.

United gick upp i delad serieledning (Man Utd 5-0 Wigan)

Ett blekt Wigan åkte på storstryk på Old Trafford. Hat-trick av Berbatov, kanske innebär det mer speltid för bulgaren?

Stolparna och Ribborna på Anfield… (Liverpool 1-1 Blackburn)

… har hittills varit 20cm tjockare än på de övriga PL-arenorna, enligt Liverpudliansk statistik. ”Otur”, hävdar den inbitne supportern, medan vi övriga försöker förstå oss på prislappen på Carroll. Mot Blackburn var det dock reservmålvakten Mark Bunn som axlade manteln som Nemesis, och Carroll hade återigen ”otur” när han misslyckades med att avgöra matchen i slutsekunderna.

Oavgjort på Stadium of Light (S’land 1-1 Everton)

Det började bra för hemmalaget när Colback gjorde 1-0 efter 26 minuter. En högst tveksam straff räddade dock gästerna tidigt i den andra halvleken, Baines förvaltade den på bästa möjliga sätt.

Demba Bas prislapp steg ytterligare (Bolton 0-2 N’castle)

Ben Arfa spräckte nollan, och Demba Ba ökade på, och Newcastle vann för första gången på sju år på The Rebook. Ivorianen är uppe i 14 mål nu, och kommer att saknas när han försvinner för Afrikanska Mästerskapen så småningom!

Tråkigt Midlandsderby (Stoke 0-0 Villa)

Inte mycket att säga här, en trist match som slutade mållöst. En poäng vardera, alltid nåt att glädjas åt.

Tre matcher även under tisdagen

Också på tisdagen spelades det Premier League-fotboll. Arsenal fick bara 1-1 hemma mot Wolves, nykomlingsmötet mellan Swansea och QPR slutade på samma sätt, och Tottenham drog ifrån Chelsea och Arsenal genom att bortaslå Norwich med 2-0. Båda målen av Bale.

Leave a Comment