Braga och Bremen vann

Werder Bremen tog en fin skalp hemma mot Sampdoria med 3-1 i Champions League kvalet. Högerbacken Clemens Fritz inledde målskyttet för tyskarna i den 51:a minuten med ett distansskott rakt upp i krysset. Strax därefter kom Gianpaolo Pazzini loss men sköt i insidan av stolpen. 10 miuter efter målet kom tvån för tyskarna. Sampdoria backen Stefano Lucchini drog ner Sebastian Prödl i straffområdet och straff för Werder Bremen och ett andra gult kort till Lucchini, något tveksam från Sampdoria ögon. Straffen satte s Torsten Frings säkert. 2 minuter senare satte David Pizarro 3-0 för tyskarna, det kom efter ett fint väggspel med Hugo Almeida, där Almeida i sista passningen klackade bollen mellan benen på Massimo Volta till Pizarro som inte gjorde något misstag. Gianpaolo Pazzini räddade Sampdorias hopp om en Champions League plats genom att nicka in reduceringen i den 90:e minuten. Denna match lever i högsta grad och allt kan hända till returen på Luigi Ferrari stadion i Genua.

Braga tog en skön skalp i prestigemötet hemma mot Sevilla efter att Matheus Nascimento nickat in matchens enda mål på en målvaktsretur från Sevilla målvakten Andres Palop. Det blir nog en rafflande retur i Sevilla nästa vecka. Sevilla har även Barcelona i den andra matchen i spanska supercupen på lördag. De har 3-1 att gå på men matchen kommer slita på truppen vilket kan ge Braga en viss fördel. Dock har Braga även dem match på lördag fast de möter Vitoria Setubal på bortaplan vilket inte behöver betyda att deras match blir lättare. Utan det som jag tror kommer vara avgörande är att Sevilla spelar flera avgörande matcher under en så kort tid, vilket truppen kanske inte är beredda på i början av säsongen, men man vet aldrig.

Basel vann hemma mot moldavska Sheriff med 1-0 efter mål av Valentin Stocker i den 54:e minuten. I den 90:e minuten missade Basels Benjamin Huggels en straff vilket kan väga tungt inför returen. Sheriffs bästa chans var ett stolpskott av Marko Djurovic.

Partizan Belgrad tog emot Anderlecht i en bra och fartfylld match. Guillaume Gillet nickade in 1-0 för belgarna i den 54:e minuten. 4 minuter senare kvitterade Partizan efter att Cleo gjorde en fin liten lobb över Silvio Proto. I den 64:e minuten gjorde mittfältaren Jan Lecjaks ett självmål som när han försökte rensa bort bollen sköt upp den rakt i krysset i eget mål och 2-1 till Partizan. Glädjen blev inte långvarig utan 2 minuter senare kvitterade Roland Juhasz för Anderlecht och gav belgarna ett litet försprång till returen.

Leave a Comment