Brasilien har sju stjärnor på bröstet om fyra år

Brasilien visade upp sig ordentligt när man på måndagskvällen tog sig vidare till kvartsfinal i VM efter övertygande 3-0 mot Chile.

De brasilianska samba-stjärnorna visade, och bevisade ännu en gång för mig, att dom är värda VM-guldet 2010, och inte heller är det omöjligt att om fyra år, då VM spelas just i Brasilien, lyfter man VM-bucklan för i så fall sjunde gången – vilket är lika med sju stjärnor över landslagsmärket på bröstet.

I dagens match mot Chile var det brasse-stjärnorna Kaká, Luís Fabiano, Robinho och company som skulle berätta för omvärlden varför just dom har fem stjärnor på bröstet – och inte Lampard eller Gilardino.

Efter en pigg start av Chile de första minuterna så tog Brasilien över mer och mer ju äldre den första halvleken blev – och i den 34:e minuten kom målet. Juan nådde högst på en hörna och nickade in 1-0.

Bara tre minuter senare var det dags igen. Robinho drog upp ett anfall på vänsterkanten, spelade in till Kaká, som i sin tur slog en underbar direktpass till en icke-offside-stående Luís Fabiano. Fabiano gjorde inga misstag och rundade kyligt målvakten Bravo innan han rullade in tvåan. Brasilien – Chile 2-0 efter 45 minuter.

Dunga har verkligen fått igång Brasilien, både offensivt och defensivt, vilket man visade i andra halvlek. Efter att även Robinho hittat nätet stormar Brasilien nu mot en VM-final. Nederländerna väntar i kvarten innan man får möta Ghana eller Uruguay i en mycket möjlig semifinal.

Leave a Comment