Bundesliga omgång 3

Mönchengladbach – Wolfsburg

En match som var svårtippad på förhand mellan två lag som faktiskt imponerat. Wolfsburg tog ledningen men sedan var det åka av och mönchengladbach kvitterade, gick fram i ledning, gjorde 3-1 och även 4-1.. Och ändå räddade benaglio ett par lägen. Det kunde alltså blivit ännu mer. Simon Kjaer den goda dansken som värvades inför förra säsongen till wolfsburg får ta på sig en stordel utav detta, mer vilsen än vad han var i försvaret har jag knappt sett en försvarare vara. Dessutom vilken spelare Mönchengladbach har i Marco Reus

Dortmund-Nürnberg

Det började lite trögt, men tillslut kom utdelningen för Dortmund och man vann med 2-0. 2-0 målet var ett fantastiskt snyggt mål av Grosskreutz. Som hade turen att skottet tog på motståndarsspelarens ben och lyfte sig in över målvakten.

HSV-Bayern München

Denna matchen slutade hela 5-0 till Bayern. och nu har Gomez kommit igång, det har vi väntat på. Dock trodde väl ingen att det skulle bli dessa siffror men HSV har börjat oroväckande dåligt och nog måste det väl pyra av arga människor i Hamburg nu, andra matchen av tre där laget blivit förnedrat. och bara 2-2 förra veckan mot Hertha som är tippade i botten av tabellen. Kanske är Frank Arnessens förändringar för många och för stora, vad tror ni?

Givetvis måste vi även tala om Werder Bremens match mot Freiburg en match som var synerligen målrik och som svängde. Tillslut så slutade det hela med att bremen vann med 5-3 i en av de målgladaste matcherna i Bundesligas historia.

Leverkusen gjorde sitt jobb och slog planenligt stuttgart med 1-0

Även Hoffenheim gjorde vad de skulle och vann med 2-0 mot Augsburg

Söndagens matcher bjöd på en riktigt intressant match mellan Mainz05 och Schalke04. Schalke04 hade hämtat 2 spelare från mainz05 fjolårslag, dels försvaren fuchs men även Holtby som dock enbart var i Mainz05 på lån. Det började dock som en mardröm för Schalke04 och redan efter 12 minuter stod det 2-0 till Mainz05 efter en jättemiss i markeringen vid en frispark och efter ett skott som Fährmann släppte retur på var våra backar inte alerta nog och det var 2-0 och det kändes som att det kunde blivit 3-0. Inget stämde alls. I paus bytte ragnick in Farfan och Draxler och då blev det åka av på kanterna och schalke kunde snabbt reducera och kvittera och faktiskt även gå fram till en 2-3 ledning efter ett kämpa mål av Matip. Sedan punkterade Fuchs matchen med ett mål på frispark. och det blev 4-2

I den avslutande matchen för tredje omgången möttes Hannover96 och Hertha Berlin det var en match där Hannover96 tog ledningen tidigt och såg ut att gå mot en seger och ligaledning. Men hertha kom igen och kvitterade till 1-1 vilket också blev slutresultatet. Det gör att vi fick en helg med idel segrar för favoritlagen och inga överraskningar alls.

I veckan väntar returerna i europa kvalen för några tyska lag (Hannover, BM och Schalke04). Förhoppningsvis tar sig alla tre in till slutomgångarna

2 Comments

  1. Andreas

    Skulle vara lite enklare att läsa ifall ni satte punkt och använde stora bokstäver till namnen, annars är det bra gjort.

  2. Skall tänka på det till nästa artikel.

Leave a Comment