Burnley slog United

Omgång 2 var mindre än vanligt, bara 6 matcher på grund av Europaspel, men det bjöd inte på mindre underhållning för det. 17 mål på 6 matcher, alltså nästan tre mål i snitt per match är inte dåligt.

Under tisdagen spelades två matcher. Chelsea var illa ute ännu en gång, då Sunderland ledde med 1-0 ganska länge. Chelsea kunde till slut vända denna match med, och vann med 3-1. Frågan är hur länge de kan undvika en förlust… I dagens andra match slog Wolverhampton Wigan med 1-0.

Onsdagen var omgångens höjdpunkt. I matchen mellan två av bottenfavoriterna, Birmingham och Portsmouth, såg det länge ut att bli mållöst, men i den 92a minuten blev Birminghams Sebastian Larsson fälld i straffområdet och McFadden kunde sätta matchens enda mål. Nästa bottenfavorit, Hull, mötte skrällen från förra omgången, Tottenham. I den matchen passade Jermaine Defoe på att leka ut hemmalaget genom att göra ett hat-trick. För andra matchen i rad gjorde Hunt Hulls enda mål, men Tottenham vann med hela 5-1, och gick därför upp i ligaledningen.

Stoke ställde ju till det för Liverpool i båda mötena förra året. Men nu hade Pool hittat formen igen. Pressen började direkt, och Torres satte första målet redan i fjärde minuten. Dagens snyggaste mål var Glen Johnsons första mål i sin andra match för klubben, när han mycket vackert kunde göra 2-0 med en cykelspark. I andra halvlek fick Kuyt och N’Gog äran att sätta varsitt mål också. Stoke hade inte en chans i en match som Liverpools ytterbackar Emiliano Insúa och Glen Johnson dominerade tillsammans med Steven Gerrard.

Dagens på förhand säkraste match var när Manchester United skulle krossa Burnley borta. De planerna spräcktes efter mindre än 20 minuter, då Burnley kunde sätta matchens första mål. United försökte hela matchen, och var i statistiken helt överlägsna, men Michael Owen lyckades inte utnyttja sina chanser idag heller. Årets största skräll hittills: Burnley – Manchester United 1-0, och därmed har Liverpool och Manchesterlaget, de två största favoriterna till guldet, ”bara” 3 poäng på 2 matcher. Tottenham och Chelsea är de enda lagen som är uppe på 6 poäng.

robbieblake20090819_350x197