Cagliari – Milan 0-2

För Milan var det livsviktiga poäng som behövdes i mötet med Cagliari. Zlatan var inte den enda Svenska spelaren från start då Albin Ekdal var från start i Cagliaris mittfält. Ekdals lag hade inga som helst tankar på att gå ut för att spela lika utan de försökte direkt att sätta press på Milan och hade efter bara minuter spelade ett skott i stolpen. Men någon minut efter det, rättare sagt i den fjärde matchminuten så blir Robinho fri i den högra delen utav straffområdet och spelar bollen till Noccerino stöter bollen mot mål där Cagliaris Pisano är sist på bollen och de blir han som noteras för målet, dock borde kanske Noccerino fått målet. Cagliari fortsätter att spela jämt med Milan efter målet, Ekdal hade ett ruskigt fint långskott som Abbiati gör en grym räddning på.

Milan gör ingen vidare första halvlek men kommer ut som ett bättre lag i andra dock utan att imponera helt. De gick ut för att spela av matchen. Och det lyckades de ju med. Det blev ett svenskmål i matchen också i den 60:e minuten lyfter Zlatan bollen mot Robinho som nickar tillbaka bollen på en springande Zlatan som stöter in bollen på en utrusande Cagliarimålvakt. 2-0 till Milan som säkert avfärdar de hot som Cagliari kommer med i slutet av matchen, som förövrigt bara avtog och dog ut.

Milan håller sig kvar i delad serieledning efter en sån där seger som behövs för att en ligatitel skall kunna vinnas, man behöver vinna de där skitmatcherna där man egentligen inte presterar något vidare. Heder åt Cagliari som krigade bäst de kunde.

// Anton Ericsson

 

Leave a Comment