CalcioMercato 13/7

Snart ett minne blått....Grazie per tutti! Foto: Giuseppe Bellini Getty Images

Snart ett minne blått….Grazie per tutti! Foto: Giuseppe Bellini Getty Images


Uppdatering från Italiens mercato.

Vilken nyhetssida du än går in på idag läser du om Milans försäljning utav Zlatan och Thiago Silva. För att dem kommer säljas, det är i princip klart. Och till vilken klubb, är i stort sett också klart. PSG.
– Jag har sålt Ibra och ­Thiago Silva, och därmed sparat 150 miljoner euro, säger Silvio Berlusconi.
Något övergångspris står ännu inte klart, men det ryktas runt 600-700 miljoner, för båda. Om detta är idioti eller ett genidrag får stå för er. Jag väljer det första alternativet. Han säljer bort sin klubb från framgång och titlar. Och väcker frustration även hos mig, jag som inte ens är Milanista. Klubbens två bästa spelare på länge blir tvingade bort från klubben. Ekonomin är dålig, det köper jag. Men det finns andra spelare att sälja. Som du hade tjänat mycket mer på att sälja, både ekonomiskt och sportsligt.
Zlatan ska genomgå läkarundersökningen i eftermiddag, även Silva, och affären tros bli klar ikväll. Sorligt.

*
En svensk lämnar Serie A. En annan kommer in? John Guidetti jagas av flertalet klubbar i Serie A. Bland annat Fiorentina och Lazio.
Den som ligger hetast till i nuläget är Viola, men Lazio ska ha gett sig in i jakten på allvar under gårdagen.

*
Andrea Ranocchia kan också tvingas bort från sin klubb Inter. Matias Silvestres övergång till Inter har lett till spekulationer om Ranocchia vara eller icke vara i klubben.
Både PSG och City är ute efter italienaren.

*
Tuttosport uppger att Giampaolo Pazzini och Milos Krasic kan bli föremål för en bytesaffär. Pazzini sitter på en väldigt hög lön, och Krasic är helt enkelt för dålig för mästarna Juventus. Han spelade bara fyra matcher under säsongen, året innan var han given i startelvan.

*
Milan ryktas ersätta Zlatan och Silva med två italienare. Mattia Destro och Davide Astori. Astori är fostrad i Milan, och har sitt hjärta där. Medans Destro är delägd av Siena och Genoa. Som även jagas av Roma. Frågan är, har man råd?

*
Fabio Borini är i stort sett klar för Liverpool. Läkarundersökning är det ända som återstår just nu. Han kommer gå för ungefär 150 miljoner kronor.

*
Michele Canini är klar för Genoa. Han hämtas in från Cagliari för 25 miljoner kronor. En mycket bra förstärkning av en mycket underskattad spelare.

*
Leandro Castan ska vara klar för Roma för 55 miljoner. Även Jonatan Lucca, född 1994. Lägg det namnet på minnet. Hemma i Brasilien tros han bli den nye Ronaldinho.

Vi vill även sända våran omsorg och respekt till Igor Budan som under gårdagen förlorade sin tvååriga dotter. Riposa in pace.

Leave a Comment