CalcioMercato 14/8

Då var det dags för veckans sista CalcioMercato. Transferfönstret närmar sig slutet med bara en halv månad kvar av öppettiden och övergångsryktena blir bara tokigare, roligare och mycket mycket mer spännande för var dag som går.

Juventus:

Juventus vill förstärka laget ytterligare och senast i raden av transferrykten är Franck Ribery. Parterna har kopplats ihop tidigare men nu funderar Juventus, enligt Sky Sport Italia, på att lägga ett bud på Bayern Münchens fransman. Det kommer dock inte bli en billig affär då Ribery är skriven på långtidskontrakt och är en nyckelspelare för Bayern.

Vincenzo Iaquinta ser ut att stanna i Juventus efter att hans agent dementerat ryktena för Calcionews24.com.

Albin Ekdal fick göra landslagsdebut mot Ukraina i veckan, men om han vill fortsätta så är det nog bäst att hitta en klubb där han får speltid och slipper konkurrera mot spelare som Andrea Pirlo. I italienska medier har det tidigare ryktats om en flytt till Cagliari, men enligt La Gazzetta dello Sport kan svensken nu ingå i en bytesaffär med Cesena. Affären skulle i så fall innebära att Emmanuele Giaccherini lämnar Cesena för Juventus och att Albin Ekdal och Sergio Almirón går i motsatt riktning.

Nilmar till Roma? - Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom

Roma:

Roma letar efter en ersättare till Mirko Vucinic och enligt italiensk media har man lagt ett bud på Villarreals brasilianare Nilmar. Enligt rapporterna kräver Villarreal minst 185 miljoner kronor för 27-åringen, att jämföra med de 130 som Roma har bjudit. ”Jag vet att Roma och Villarreal diskuterar och jag skulle gärna gå till den italienska huvudstaden för att spela fotboll”, sa Nilmar till lasignoraingiallorosso.it.

Romas tränare Luis Enrique, som i fjol gjorde succé med Barcelonas B-lag har redan värvat Bojan från den katalanska huvudstaden men nu ryktas han även vilja värva talangen Thiago Alcantara.

Napoli:

Villarreal-anfallaren Giuseppe Rossi är enligt agenten officiellt borttagen från transfermarknaden. Nu är dock Napoli intresserade av honom och efter att presidenten Aurelio De Laurentiis lovat att göra allt han ska för att värva Rossi, välkomnar nu tränaren Walter Mazzarri spelaren till klubben. ”Det skulle vara en fantastisk present och skulle få oss att ta ett steg uppåt i kvalité”, säger han till Sky Sports.

Inter:

Samuel Eto’o är fortsatt mycket nära det storsatsande ryska klubben Anzhi Makhachkala. Förhandlingar mellan Inter och klubben pågår fortfarande. Nu öppnar dock Eto’o för en flytt till Premier League istället. ”Bli inte överraskade, jag kan gå till en engelsk klubb väldigt snart”, sa Eto’o under en presskonferens igår.

Bland annat Diego Forlán, Atlético Madrid, och Ezequiel Lavezzi, Napoli, har ryktats som ersättare till Eto’o. Enligt La Gazzetta dello Sport funderar Inter även att värva Jan Vertonghen från Ajax.

Leave a Comment