CalcioMercato 16/7

Många Roma-nyheter | FOTO: Fotbolltransfers.com

Uppdatering från det italienska transferfönstret. Häng med!

Romas brasilianske mittback Juan har enligt italienska media redan gått med på att bryta sitt kontrakt med huvudstadsklubben. Inget är officiellt ännu, men det lutar helt klart åt en flytt för Juan under sommaren. Roma har dessutom sålt anfallaren Fabio Borini till Liverpool, vilket öppnar upp för en värvning av Mattias Destro. Destro är delägd av Siena och Genoa, men tanken är (enligt Corriere dello Sport) att Genoa ska köpa loss Sienas andel och därefter sälja den  andelen till Roma.

*

Nästa stjärna kan vara på väg att lämna Milan. Thiago Silva har redan skrivit på ett femårskontrakt med PSG och Zlatan Ibrahimovic förväntas göra samma resa. Brasseanfallaren Robinho kan enligt italiensk media vara nästa spelare bort – om Milan får in ett bud på femton miljoner euro eller högre. Milan ryktas också jaga Catanias offensiva mittfältare Francesco Lodi och enligt Corriere dello Sport förbereder Milan ett bud på omkring fem miljoner euro för 28-åringen.

*

Napoli lånar ut Mario Alberto Santana till Torino. 30-åringen lämnade Fiorentina på fri transfer under sommaren 2011 och skrev då på för Napoli. Nu meddelar Torino på sin officiella hemsida  att man gjort klart med den argentinske mittfältaren. Det rör sig om ett årslångt lån med köpoption inkluderat. Napoli lånar också ut försvararen Ignacio Fideleff till Parma den kommande säsongen, något som man skriver på sin officiella hemsida.

*

Tuttosport meddelar att Juventus har inlett samtal gällande en kontraktsförlängning med Gianluigi Buffon. Den 34-årige landslagsmålvakten har stått hela 121 landskamper för Gli Azzurri och är en stor ikon i hemlandet. Det nuvarande kontraktet går ut om ett år, men nu är en förlängning på gång. Det ryktas att Buffon måste skära ner lönekostnaderna från sex miljoner euro till fyra miljoner per år.

*

Efter det att Chelsea inte kommit överens med Maicon angående en övergång från Inter har nu Real Madrid klivit in i bilden. Italienska Sportmediaset rapporterar att de regerande spanska ligamästarna är beredda att betala åtta miljoner euro till Inter och dessutom erbjuda ett treårskontrakt värt fyra och en halv miljon euro  per säsong.

*

Roma meddelar på sin officiella hemsida att Michael Bradley ansluter från Chievo. Kontraktet med den amerikanske mittfältaren sträcker sig över fyra år och transfersumman ligger på 3,75 miljoner euro. Den nya värvningen Adrian Stoian har också sålts till Chievo på delägarskap för en halv miljon euro. Roma är också mycket nära att värva Genoas mittfältare Panagiotis Tachtsidis, 21, i utbyte mot Andrea Bertolacci. Detta säger sportchefen Stefano Capozucca till Voce Giallorossa.

Leave a Comment