CalcioMercato 18/8

 

Eto'o på väg till Anzhi? Foto: Steindy

Nu är det endast tretton dagar kvar av transferfönstret i Italien, vilket gör att tiden börjar rinna ut snart. Samuel Eto’o till Anzhi? Det är den största snackisen i Serie A-sammanhang just nu, men det finns en hel del andra nyheter också. Häng med nu, så får ni reda på lite om dem nyheter som kommit upp under dem senaste dagarna.

Inter:

Sagan om Samuel Eto’o till Anzhi Makachkala är ännu inte slut. För några dagar sedan verkade det som att en övergång var riktigt nära och att endast läkarundersökningen återstod. Nu har dock Eto’os agent, Peppino Tirri, gått ut och sagt att det är en hel del saker som måste lösas och att inget är klart än, detta enligt Gazzetta dello Sport. Eto’o sa till pressen för fem dagar sedan att en flytt till England och Premier League inte var så långt borta men om det blir någon ny klubb för kameruanen blir det säkerligen Anzhi. Ersättare till Eto’o ifall han lämnar? Det kan bli Atlético Madrids 32-årige anfallare Diego Forlán som tar kameruanens plats. ”Jag har fått ett bud från Inter. Det vore en dröm att flytta till Milano och spela för Inter” säger Forlán till Gazzetta dello Sport. Napolis Ezequiel Lavezzi ryktas också vara på väg till Milano.

Massimo Moratti, klubbens president, bekräftar också att holländaren Wesley Sneijder kommer stanna i Inter, speciellt vid en försäljning av Eto’o. ”Sneijder var oberörbar redan innan situationen med Eto’o, och är det ännu mer nu när Eto’o kan lämna” säger klubbpresidenten till Gazzetta dello Sport. Samtidigt säger holländaren att han är deprimerad över att ”drömövergången” till United strandat, på grund av hans för höga lönekrav. Lösningen kan nu bli Uniteds värsta konkurrenter, Manchester City. City har gjort sig kända som ett köpelag och med dem massiva ekonomiska tillgångarna har man definitivt råd med Sneijders lönekrav. Ett hårt slag för Inter ifall han lämnar, men det verkar inte troligt i nuläget.

Samtidigt är det klart att den brasilianske mittbacken Lucio förlänger sitt kontrakt med Milano-klubben till 2014, vilket förstärker känslan om att han vill avsluta karriären efter hemma-VM. Mycket viktig rutin för Inter, 33-årige Lucio är fortfarande en stor tillgång och kommer säkert att ta en startplats nästa säsong också. Vidare har mittfältaren McDonald Mariga gått till Real Sociedad på lån med köpoption, kenyanen blir därför den förste östafrikanen i La Ligas historia. Anfallaren David Suazo släpptes som bosman till Catania och svensken Sebastian Carlsén släpptes på lån till Helsingborg.

Juventus:

Svenske mittfältaren Albin Ekdal har haft det svårt med speltid i Juve sen han kom till Italien. Bortbytt till Cesena, tillbaka till Bologna, såld till Cagliari. Ryktena kring Ekdal är många. Han själv bekräftade att Cagliari visat intresse, vissa medier har till och med gått ut och sagt att han är klar för klubben. Men det är något som agenten Martin Klette dementerar. Han säger att en övergång inte alls är nära, till fotbollstransfers.com. En byteshandel mellan Ekdal och någon annan spelare kan vara aktuell, men det återstår att se.

Juventus vill fortsatt förstärka spelartruppen och nu ryktas stjärnmittfältaren Franck Ribéry vara på väg till klubben. Fransmannen har kopplats ihop med Juve tidigare och nu skriver Sky Sport Italia att italienarna funderar på att lägga bud. Ribérys kontrakt går dock ut 2015 och det blir inte billigt att lösa honom från det. Andra spelare som Juventus jagar är Juan Manuel Vargas och Jefferson Farfan. En spelare som ser ut att stanna är 31-årige Vincenzo Iaquinta, som ryktats vara på väg till Napoli. Hans agent Andrea D’Amico dementerar dock dem uppgifterna.

Cagliari:

Två svenskar är det som intresserar Cagliari mest för tillfället. Nyss nämnde Ekdal var först utlånad till Siena 2009, innan Bologna köpte 50 % av rättigheterna till förra säsongen. Nu har Juventus i en dold budgivning köpt tillbaka dem procenten vilket innebär att Ekdal är 100 % Juventus-spelare i nuläget. En övergång till Cagliari kan dock inträffa innan transferfönstret stänger, Juve ryktas också vara intresserade av ett spelarbyte.

Den andre svensken om Cagliari visat intresse för är Sebastian Eriksson, IFK Göteborg. Efter ett avslitet korsband i måndags sprack drömmen om en övergång, trodde alla. Men enligt Gazzetta dello Sport är Cagliari fortfarande intresserad av Eriksson, som beräknas vara tillbaka i full träning i mars-april 2012. Men att värva en långtidsskadad spelare är väl ändå lite långsökt? Det hade dock självklart varit roligt med fler svenskar i Serie A, det är en av världens bästa ligor och man får mycket värdefull erfarenhet därifrån.

Milan:

De rödsvarta uppges vara intresserade av Genoas mittfältare Juraj Kucka, tillsammans med ärkerivalen Inter. Det har spekulerats i att bägge Milano-klubbarna varit intresserade, nu har även Genoas president Enrico Preziosi bekräftat nyheterna. Både Milan och Inter gillar honom och har visat intresse för att värva honom, säger Genoapresidenten till Sky Italia. Kucka är dock inte den eventuella Mr X som ska presenteras i slutet av augusti, han är inte på den nivån. Manchester City-anfallaren Mario Balotelli har faktiskt kopplats ihop med Milan, enligt Corriere dello Sport. Problembarnet har själv sagt att han vill flytta hem till Italien men Rossoneri har avfärdat att Balotelli skulle vara på ingång.

En annan som ryktats vara Mr X är Fiorentina-mittfältaren Riccardo Montolivo, vars kontrakt går ut efter säsongen. Hamsik, Schweinsteiger, Aquilani & Kaka har också uppgetts vara Milans nya supervärvning, just nu verkar det som att Aquilani & Montolivo ligger närmast till hands. Den sistnämnde har vägrat att skriva på ett nytt kontrakt och Viola har nu krävt ett besked från honom senast imorgon. Han värderas till ungefär 90 miljoner kronor, men Milan har fortfarande inte kommit med ett officiellt bud. Nu får man också konkurrens från tyska storklubben Bayern München, som i sista stund förbereder ett bud.

Leave a Comment