CalcioMercato 19/7

Bojan - på väg till Rom

Då var det ännu en gång dags för en ny Mercato, den första för veckan. Jag kommer köra på som förra veckan, med att skriva några rader om de hetaste snackisarna samt de mest intressanta övergångarna, både till och från Serie A. Häng med, för nu kör jag igång Mercaton på allvar!

Sir Alex Ferguson har gått ut i media med kommentarer om Wesley Sniejders vara eller inte vara i den engelska storklubben United. Ferguson meddelade där att alla supportrar kunde glömma Sneijder och att det skulle bli väldigt svårt för honom att få över holländaren. Han medgav dock att mittfältet var lagets svagaste lagdel, men var tveksamt till att Inter skulle släppa honom för ett rimligt pris. Det ser alltså ut som att stjärnan stannar i Italien, men allting vänder snabbt i fotbollens värld.

Palermos ägare Maurizio Zamparini har nu berättat att klubben mottagit ett bud på en av lagets absolut viktigaste spelare, nämligen den argentinske mittfältaren Javier Pastore. Det är ett europeiskt lag, dock inget från Serie A. Budet uppges vara cirka 430 miljoner, men klubben är hemlig. Pastore har länge varit uppvaktad av ett flertal klubbar, däribland lag som Roma, Milan & Inter. Men nu verkar det alltså som att playmakern kommer gå utomlands och lämna den italienska högstaligan.

Barcelona-anfallaren Bojan har länge ryktats vara klar för Roma och det verkar som att övergången kommer bli officiell när som helst. Barcas coach Pep Guardiola uttalade sig på en presskonferens om att klubben skulle försöka värva Alexis Sanchez, det har påståtts att Bojan blir officiell så fort Sanchez har blivit klar för Barca. Men en övergång är trolig även om detta inte inträffar. Bojan har inte fått många chanser den senaste säsongen och är säkert sugen på att flytta till ett annat land.

Juventus är intresserade av att värva den chilenske mittfältaren Arturo Vidal och den spanske anfallaren Giuseppe Rossi. När det gäller Vidal väntas ännu ett möte att äga rum under de närmaste dagarna, mellan klubben och Vidals agent. Rossis agent säger att denna vecka kommer bli avgörande för en transfer, han säger också att han är optimistisk om att affären slutförs inom de närmaste dagarna. Två riktigt bra spelare på väg in till Juventus alltså, som verkar satsa hårt inför nästa år.

Sist men inte minst har Roma även gjort klart med den unge spanjoren José Angel, en lovande vänsterback som var med i det lag som vann U21-EM nyligen. Den 21-årige ytterbacken är den spelare som slog flest inlägg av allihopa i hela La Liga förra året, en offensiv back alltså. Det blir intressant att se hur Angel presterar i sin nya klubb, som på senare tid har sålt målvakten Doni och ytterbacken John Arne Riise samt lånat ut mittfältaren Stefano Guberti till Serie B-klubben Torino hela 2010/11.

Det var allt som jag hade att bjuda på ikväll, nästa Mercato kommer upp under torsdagen. Dock inte från min sida. Då är det Christian Lantz som skriver lite om transferfönstret i Italien, men nu tackar jag för mig och hoppas att ni haft en trevlig läsning! Ciao!

/Henric Holmberg

Leave a Comment