CalcioMercato 2/1

CalcioMercaton som vi drog igång i somras här på Fotbollsoraklet kör vi vidare med i takt med att det europeiska transferfönstret öppnat igen. Här listar vi klara övergångar samt florerande rykten som rör den italienska toppfotbollen.

Största klara övergångarna:
Eduardo Vargas, yttermittfältare (22 år)
Club Universidad de Chile -> Napoli (113 200 000 SEK)

Franco Vázquez, offensiv mittfältare (22 år)
Belgrano de Córdoba -> Palermo (44 300 000 SEK)

Gabriel Silva, vänsterback (20 år)
SE Palmeiras -> Udinese (39 400 000 SEK)

Pierre-Emerick Aubameyang, anfallare (22 år)
Milan -> AS Saint-Étienne (17 700 000 SEK)

Marco Borriello, anfallare (29 år)
Roma -> Juventus (lån, 9 900 000 SEK)

Carlos Tévez, foto: Viasat

Rykten
Ryktena om Carlos Tévez är många. Manchester City sägs vilja sälja, alternativt låna ut spelaren med obligatorisk köprätt så fort som möjligt. Milan, som varit mest intresserade vill låna spelaren med köprätt, dock inte obligatorisk sådan. Spekulationerna om Tévez framtid och eventuella övergång till Milan har varit många, och efter det här uttalandet som ska ha sagts av Allegri i Dubai idag, kommer ryktena och spekulationerna garanterat bli fler och fler. ”I don’t know. It’s still too early to say, but Milan already has other stronger strikers and so we are not looking at the moment.”

Även Inter och PSG har ryktats vara intresserade av Tévez, men enligt spelarens agent är Milan högsta prioritet.

Milan är för närvarande i Dubai på träningsläger och kommer träningsspela mot Carlo Ancelottis Paris SG. PSG, som verkar vara inblandade i alla transferrykten numera, har ryktats vilja värva Milans Pato, som har blivit oense med tränaren Allegri.

Milan har även ryktats vilja värva Lukas Podolski från FC Köln. Anfallaren ska också vara intressant för Lazio och Arsenal.

I somras ryktades Wesley Sneijder vara på väg till Manchester United – men Inter vägrade släppa honom. Nu är klubben berett på att sälja förutsatt att ett bud på minst 280 miljoner kronor läggs.

Den brasilianske anfallaren Nilmar har ryktats vara intressant för Roma. Nu nekar han dock till det själv. ”I want to help the team in the second half of the season.” Nilmars klubb Villarreal ligger på 17:e plats i spanska La Liga och är nog ganska behövande av hans hjälp.

Leave a Comment