Calciomercato 21/1

Calciomercaton rullar vidare och här kommer några av de senaste transferryktena och övergångarna.

Lazio

Lazio är på jakt efter CSKA Moskvas 25-åriga Keisuke Honda. Claudio Lotito ska ha uttryckt sitt intresse för japanen och tydligen verkar Igli Tare ha åkt till Moskva för att förhandla med klubben. Lazio är beredda att lägga 12 miljoner euro, där 2 miljoner euro är först för ett lån och sedan ytterligare  10 miljoner euro vid ett bindande köp. Moskva sägs dock vilja ha 16 miljoner euro för Honda så Lotito kanske är generös och ger alla laziali en japansk julklapp i efterskott. Om Lotito däremot skulle visa sig vara för snål så kan Lazio rikta in sig på ett aningen billigare alternativ. Det är ingen hemlighet att Krasic inte ingår i Antonio Contes planer för framtiden och kan därför bli aktuell för Lazio.

Inter
Inters sportchef Marco Branca är just nu i Brasilien för att förhandla med Sao Paolos Lucas som det surrats en hel del om den senaste tiden. Nu har även han landsman Lucio gått ut och uttryckt sin önskan om att se Lucas i nerazzurri. ”Jag tror att han är mer lämpad för italiensk och europeisk fotboll än vad Neymar är” har den långa mittbacken sagt som verkar ha bra koll på Lucas. Det återstår att se hur mycket inflytande Lucio har på klubben.

Roma
Roma ser ut att ha kommit överens med Parma i fallet Fabio Borini. Borini blir då kvar i Rom och Stefano Okaka blir den som flyttar till Parma istället.

En annan som snart kan befinna sig på Trigoria är Marquinho. Roma har ett väldigt stort för den 25-åriga Fluminense-mittfältaren och ser ut att ha kommit över med klubben om en övergång. Förmodligen kommer affären avslutas nästa vecka.

Tuttosport har meddelat att Andrea Dossena kan komma att lämna Napoli och att Rom då skulle kunna bli hans nya destionation. Då Dossena får sparsamt med speltid i Napoli så skulle han bli ett alternativ till José Angel som ännu inte övertygat och till Taddei som inte är född för att spela ytterback. Men efter dessa rykten gick Dossenas agent Roberto Lo Florio ut och dementerade detta och sa att Dossena kommer stanna i klubben till juni och att Napoli sen bestämmer vad som händer, i januarifönstret kommer det inte hända någonting.

Catania
En stor snackis på senaste tiden är vart Maxi Lopez tillslut kommer hamna. Milan har ett setts som favoriten men nu har Fulham blandat sig i striden och sagt att de accepterat Maxi Lopez personliga krav. Fulham ska även ha bjudit betydligt mer än vad Milan gjort men inget är ännu klart men Lopez agent Andrea D’Amico har sagt att Lopez väldigt gärna skulle bära Milans tröja. Det går även rykten om att Catania använt sig av Fulhams erbjudande för att försöka få Milan att höja sitt bud.

Milan
Taye Taiwo har inte lyckats imponera på Milan-ledningen och har under hösten bara mäktat med åtta stycken framträdanden i Serie A. Milan har därför kommit överens med Queens Park Rangers om en lånövergång på sex månader och Taiwo har således blivit den förta övergången med den nya QPR-tränaren Mark Hughes.

Någon Tevez är ännu inte klar för Milan och inte för något annat lag för den delen heller men en som däremot är HELT klar för Milanoklubben är Djamel Mesbah. Mesbah kommer senast från Lecce och har skrivit på till 2016 och mittbacken kommer få spela med tröja nummer

Leave a Comment