CalcioMercato 28/7

Efter ett litet uppehåll är äntligen Fotbollsoraklets CalcioMercato tillbaka med de senaste ryktena och övergångarna i Serie A.

*
Det var många lag som slogs om Mattia Destro och Juventus, Milan, Roma och Inter visade alla intresse för 21-åringen. I veckan blev det så klart att Destro får Totti som ny lagkapten, Zeman som ny tränare, Stadio Olimpico som ny hemmaplan och Roma som ny klubbadress.

*
Efter att ha vunnit kampen om Destro siktar Roma nu på att sno till sig mittbacken Davide Astori från Cagliari. Men Cagliari håller hårt i landslagsbacken och kommer inte släppa honom alltför enkelt.

*
Efter att ha gjort ett mycket bra EM-slutspel så är en flytt från Sicilien för Federico Balzaretti aktuell. Vänsterbacken jagas av flera lag och det sägs att Napoli ligger i pole position men även Milan kan bli ny klubbadress för Balzaretti.

*
Milan har återigen börjat hoppas på en comeback från Kakà. Redan förra sommaren sas det att Kakà skulle vara Milans Mr X men någon återvändo blev det inte då. Nu har rykten ännu en gång börjat florera om brassens återkomst till Milano och vem vet, den här gången blir kanske Kakà Milans Mr X.

*
Juventus är på jakt efter försvarare och strategin är att värva en dyr och en billig spelare till försvaret. Prio nummer ett verkar Inters Andrea Ranocchia vara medan andra alternativ kan komma att bli Bruno Alves, Davide Astori, Marco Andreolli samt Salvatore Bocchetti.

*
Den förra Torinostjärnan Alessandro Rosina som vi numera hittar i Zenit kan vara på väg tillbaka till Italien. Efter 3 år i Ryssland kan Siena bli 28-åringens nya klubbadress.

*
Fiorentina har gjort klart med chilenaren Matias Fernandez. Den 26-åringa mittfältaren kommer senast från Sporting Lissabon och har skrivit på ett fyraårskontrakt med Viola.

*
Inter vill verkligen ha Lucas och är beredda att gå all in för att köpa loss honom från São Paolo. Men även Real Madrid och Manchester United sägs vara intresserade och Lucas själv säger att han bestämmer sig efter OS.

*
Roberto Mancini ger inte upp hoppet om Daniele De Rossi och Manchester City sägs återigen vara på jakt efter Romamittfältaren. 40 miljoner euro ska tydligen City vara villiga att erbjuda för 29-åringen.

*
Klart är det att Taiwo lämnar Milan efter bara ett år i klubben. Ny klubbadress: Dynamo Kiev.

 

Leave a Comment