Calciomercato 5/8

Sommaren rusar fram för tillfället och nu är det bara drygt tre veckor kvar tills vi får se Javier Zanetti, Alessandro Nesta, Francesco Totti, Gianluigi Buffon och resten av grabbarna (gubbarna?) igen.

Chi è? Foto: Seth Rasmussen

Juventus

Det är inte bara Milan som vill vara mystiska med deras Mister X, nu har även Juventus avslöjat att de också är på jakt efter en Mister X. Men några namn eller ledtrådar vill Beppe Marotta inte avslöja som istället säger att vid den här tiden av mercatot så måste man vara extra försiktig med att ange namn på aktuella och tänkbara spelare.
Juventus fokus just nu ligger istället på de spelare som ska iväg från klubben och de namn som vi förmodligen inte kommer hitta på Antonio Contes convocati-listor nästa år är Amauri och Fabio Grosso. Ingen av dem är kallade till träningslägret i Chiusa Pesio och kommer med stor sannolikhet säljas inom en snar framtid. Då Parma inte kunnat matcha Amauris höga lön så kan Genoa komma att bli ny destination för anfallaren men även i detta fall kan lönefrågan komma att ställa till det. Även en återkomst till Palermo kan bli aktuellt.

En spelare som däremot stannar i Turin även nästa säsong är försvararen Leonaro Bonucci. Zenit har tidigare visat ett stort intresse för spelaren och även lagt ett bud på honom men Juventus tackade nej och Marotta förklarade att man räknar med Bonucci även nästa säsong.

Roma
Trots att flera namnkunniga spelare redan anlänt till huvudstaden så har Roma långt ifrån agerat färdigt på marknaden. Hittills finns det inga rapporter som tyder på att även Roma ska drabbas av Mister X-sjukan utan Sabatini har sagt att laget är på jakt efter 3-4 nya spelare och att han och resten av ledningen har full koll på vad som behöver göras innan Serie A drar igång igen.

En mittback är definitivt en av de högsta prioriteringarna för klubben och redan i början av juni ryktades det lite svagt att Gabriel Milito skulle kunna ansluta till laget. Men lillebror Milito längtade hem till Argentina och vart i dagarna klar för hans gamla moderklubb Independiente så Romas jakt på en ”ny Mexes” går vidare. En annan Roma varit på jakt efter under en lång tid är dansken Simon Kjaer från Wolfsburg men nu har även Lazio blandat sig in i kampen och det kan alltså bli ett derby om 22-åringens namnteckning (och då hoppas jag Kjaer fixar Romas sjätte raka ”derbyvinst”).

Ett annat hett namn som det pratas mycket om i Roma-lägret för tillfället är Palermos Hernandez och Zamparini som gärna öppnar munnen för att säga sitt säger att Hernandez eventuellt skulle kunna fortsätta sin karriär i Roma om Amauri skulle ansluta till Sicilien-laget. Även Marseille-spelaren Lucho Gonzalez är ett namn på tapeten och Roma har flera gånger uttryckt sitt intresse för argentinaren men det är dem inte ensamma om utan även Malaga är intresserade av spelaren. En av Sabatinis favoriter som vi kunnat läsa mycket om på senare tid är Villareals Nilmar. Roma verkar nu har kommit överens med spelaren och ska nu försöka ta sig ann den ekonomiska biten. Roma har erbjudit Villareal 14 miljoner euro plus bonusar men spanjorerna sägs vilja ha 20 miljoner för brassen. Löser Roma och Villareal den ekonomiska biten så måste Roma dock först sälja någon av Ahmed Baurusso och Fabio Simplicio då Nilmar inte har något EU-pass.

Tre spelare som idag lämnat klubben på lån för Bari är det tre primvera-mästarna Adrian Stoian, Simone Sini och Alessandro Crescenzi. Slutligen, ingen Marco Borriello till PSG då de gjort klart med Dimitar Berbatov men Borriellos framtid är fortfarande osäker och kan komma att lämna Roma för ”rätt bud”.

Inter
En av sommarens stora snackisar, Wesley Sneijder, går fortfarande att snacka om. United eller Inter, det är frågan? Just nu är holländaren med resten av laget i Kina för att spela den italienska supercupen mot ärkerivalen Milan och Sneijer rapporterar själv på sin Twitter att han har kul i Beijing tillsammans med Chivu, Pandev och Etoo… men ska detta komma att bli hans sista match i Intertröjan tro?

När Sneijders öde är bestämt så kan vi kanske även se fortsättningen på Carlos Tevez karriär. Argentinaren skulle vara en stor förstärkning för Inter men inte en billig sådan.  En eventuell övergång kan hänga på om Inter säljer Sneijder eller möjligtvis Maicon för en riktigt hög summa.

Lazio
Inte heller Lazio är helt nöjda med truppen ännu men nu är det mest tal om att Lazios stora trupp måste förminskas. Juan Pablo Carrizo sägs vara på väg till Ajax och Mark Bresciano är i princip klar för Dubaiklubben Al-Nasr. Två andra spelare som ryktas bort är Sergio Floccari och Libor Kozak men förmodligen lär inte båda försvinna från klubben utan det lär bli så att stannar den ena, så drar den andra och vice versa. Fiorentina har visat intresse för Floccari och erbjudit Lazio 2.5 miljoner euro men Lotito vill ha mer pengar och menar att Floccari inte är till salu för mindre än 4.5 miljoner euro. Även Wolfsburg sägs vara intresserade av 29-åringen och det ryktas om ett byte mellan Floccari och Simon Kjaer som Lazio sägs vilja ha (som jag nämnde tidigare).  En annan dansk försvarare som ryktas till klubben är Fiorentina-spelaren Per Kröldrup.

Cagliari
Sardinien-klubben kan snart att i svensk press komma att få heta ”Albin Ekdahls Cagliari” då det idag går att läsa att de skulle vilja låna svensken från Juventus.

Chievo
Chievo har just gjort klart med den peruanska landslagsmittfältaren Rinaldo Cruzando. Peruanen som stod för ett lyckat Coppa America tillsammans med sitt landslag har skrivit på ett treårskontrakt med Verona-klubben.

Sampdoria
Har idag gjort klart med spelaren med årets namn – Chitchanok Xaysensourinthone.

 

3 Comments

  1. Johan

    Konstigt att jive vill ha kvar bonnuci?

  2. Låge

    Fan va bra du skriver.!!

Leave a Comment