CalcioMercato Gennaio – sammanfattning

Transferfönstrets sista dag är alltid den mest hektiska och spännande dagen när det gäller Silly season och det är oftast på denna dag de stora transferbomberna droppas. Igår fick vi bland annat se Thiago Motta lämna Inter för PSG, Cissé lämna Lazio för Premier League, samt Muntari lånas ut från den ena Milano-klubben till den andra. Här ger jag er en sammanfattning, inte bara på gårdagens transfers, utan på hela januaris övergångar i Serie A.

Scudetto-fighternas transferfönster
Juventus

Serieledarna har inte gjort någon bombvärvning precis, men har dock förstärkt truppen bra med mittfältaren Simone Padoin från Atalanta, samt Marco Borriello från Roma och Martin Cáceres från Sevilla som ansluter på lån. Bland de som lämnat klubben finner vi tre anfallare som kommit lite om åren och knappt fått någon speltid. Luca Toni, 34, lämnade för Al Nasr i Förenade Arabemiraten, Amauri, 31, gick till Fiorentina och Vincenzo Iaquinta, 32, presenterades som Cesena-spelare och skrev på ett låneavtal fram till sommaren. Övriga spelare som lämnade Juve var Michele Pazienza som lånas ut till Udinese i jakt på en ordinarie startplats, samt den redan utlånade anfallaren Ciro Immobile som köps upp av Genoa för drygt 30 miljoner kronor.

Tévez stannar i Manchester, foto: Gordon Flood

Milan
Milan är i högsta grad med i racet om scudetton och frågar du mig så  tycker jag man har agerat snäppet bättre än Juventus under vinterns transferfönster – trots att man inte lyckades värva Carlos Tévez. Man har lagt ner 15-16 miljoner kronor mindre än Bianconeri och blandat billiga köp och lån med att kalla hem hungriga talanger från lån för att bredda truppen inför slutspurten i Serie A. Man har värvat anfallaren Maxi López från Catania och vänsterbacken Djamel Mesbah, som redan fått debutera, från Lecce. Ungefär för samma pengar som man lagt ner på dessa köp har man sålt talangen Pierre-Emerick Aubameyang till Saint-Étienne, dit han tidigare varit utlånad. Taye Taiwo värvades till klubben i somras men har inte riktigt nått upp till vad man hoppades på och lånas därför ut till nyrika QPR i Premier League. Milan har även lånat in Sulley Muntari från lokalkonkurrenten Inter, samt kallat tillbaka talangerna Alexander Merkel och Rodney Strasser från lån. Jag tror att Milan har bredden i truppen som krävs nu för att orka hela vägen och ta hem scudetton – men räkna aldrig ut Juve.

Milan förstärkte mittfältet med bland annat Muntari, foto: "Steindy"

 

Svenskarna
Agon Mehmeti (Malmö FF -> Palermo) – Gratis
För Mehmeti har det gått bra än så länge. Palermo är ett lag på övre halvan med bra anfallsbesättning med bland annat Miccoli, Abel Hernández och Igor Budan. En skada på Abel Hernández har dock gett Agon Mehmeti en plats på bänken i samtliga matcher samt ett inhopp och spel i 23 minuter. Ikväll möter man Inter på Giuseppe Meazza och Mehmeti är en av tre anfallare som är uttagna i matchtruppen. Förhoppningsvis får vi se Mehmetis dröm om spel på San Siro gå i uppfyllelse via ett inhopp.

David Löfquist (Mjällby -> Parma) – Gratis
Löfquist blev tidigt klar för Parma. Det blev dock inte ens en uttagning i matchtruppen innan han mot slutet av transferfönstret blev klar för en utlåning till Serie B-klubben Gubbio. I Gubbio tror jag, eller rättare sagt.. det borde bli, garanterad speltid för ”Löken”. Gubbio är defenitivt inget topplag i Serie B utan är nykomlingar i serien och ligger för närvarande på nedflyttningsplats.

Dyraste övergångarna
THIAGO MOTTA (Inter -> Paris SG) – 113 640 000 SEK
Alberto GILARDINO (Fiorentina -> Genoa) – 79 050 000 SEK
Djibril CISSÉ (Lazio -> QPR) – 49 410 000 SEK
Simone PADOIN (Atalanta -> Juventus) – 49 410 000 SEK
Emiliano VIVIANO (Inter -> Palermo) – 49 410 000 SEK
Fabio BORINI (Parma -> Roma) – 45 450 000 SEK
Franco VÁZQUEZ (Belgrano -> Palermo) – 44 470 000 SEK
Cesare BOVO (Palermo -> Genoa) – 39 530 000 SEK
Ciro IMMOBILE (Juventus -> Genoa) – 39 530 000 SEK
JUAN (Internacional -> Inter) – 37 550 000 SEK
Emiliano ALFARO (Liverpool Montevideo -> Lazio) – 31 620 000 SEK
Pierre-Emerick AUBAMEYANG (Milan -> Saint-Étienne) – 17 790 000 SEK
Rubén OLIVERA (Lecce -> Fiorentina) – 17 790 000 SEK

 

2 Comments

  1. redogör.Inter tacj

    Redogör gärna Inter!

  2. @redogör.Inter tacj… Surfa in på sidan senare under kvällen så hittar du en sammanfattning på Inters agerande under transferfönstret!

Leave a Comment